Sutele de oameni care mor zilnic la Terapie Intensivă ne obligă să ne întrebăm cum s-a ajuns aici. Iar unul dintre răspunsuri a fost, în tot acest timp, sub ochii noștri.

O avalanșă de minciuni pe ecrane, dublată de cinismul autorităților, a încețoșat minți și a înălțat un zid insurmontabil de neîncredere. Multă vreme nesancționate, emisiuni de dezinformare de pe posturi naționale au făcut rating și au legitimat voci anti-vacciniste care ar fi putut rămâne obscure. Așa ne-am ales în România cu o nouă academie: a ticăloșiei, cum o numește Mircea Toma.

Fost jurnalist, doctor în psihologie și, de puțină vreme, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, Mircea Toma explică, în acest episod „On the Record”, cum se face că amenzile pentru minciuna de pe ecrane încep abia acum să curgă. Un dialog din care reiese cât se simplu poate face orice telespectator o sesizare la CNA și în ce măsură poate fi sancționat inclusiv conținutul din online care dezinformează.

FOTO: captură Pagina de Media dintr-o emisiune România TV

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente