Niște oameni din Neamț susțin că au văzut un leu pe la ei prin sat

PANICĂ. Presa neamțeană semnalează astăzi un fenomen înspăimântător: un leu s-ar preumbla liber intre orașul Piatra Neamţ și satul Izvoarele. „De ce tac autorităţile?“, se întreabă, îngroziți, ziariștii moldoveni. Totul se bazează pe mărturia unei localnice care spune că l-a văzut cu ochii ei pe regele animalor: „Avea capul mare și era bej deschis. Zic, aoleu, ăsta nu e câine, e o leoaică. Am coborât la soț, zic: Cornele, să știi că eu am văzut o leaoică“. Pentru a proteja identitatea martorului de furia leoaicei, jurnaliștii moldoveni au ales să nu arate fața femeii care a făcut mărturia. Aceasta nu a anunțat poliția, motivând că i-a fost rușine, iar soțul, Cornel, a inhibat-o și mai tare: „Zice, «unde suni tu la ora asta? Te râde lumea»“.

Totul a început în urmă cu câteva luni, când mai mulți oameni din Izvoarele s-au trezit cu animalele mâncate. Ei au ajuns la concluzia că bestia care a făcut prăpădul nu poate fi nici câine și nici urs. Presa a relatat atunci că un animal misterios face ravagii în curțile oamenilor. Și misterios a rămas animalul până în seara de 16 august anul curent, când femeia cu pricina l-a văzut mergând pe strada Școlii. Spusele ei au fost întărite și de alți localnici:

Vă spun sincer că mi-e frica pentru integritatea copilului meu care pe înserat face ture cu bicicleta. Trebuie făcut ceva URGENT!!! O să luăm legătura cu autoritățile, dar mi-e frica de delăsare. De aceea trebuie făcut și public.

un cetățean din Izvoarele pentru Ziar Piatra Neamț leu liber De unde ar putea veni leul? Sunt luate în calcul mai multe variante: 1. Ziariștii de la portalul local news-allert.ro avansează varianta conform căreia leul ar fi scăpat de la circul care se instalează de câteva ori pe an între Piatra Neamț și Izvoarele. Circul nu a anunțat până acum pierderea vreunui animal. „Dar cine ar avea curajul să spună că i-a scăpat un astfel de animal?“, argumentează, pe bună dreptate, ziariștii nemțeni. 2. Ziarul „Piatra Neamț” a luat în calcul și varianta vehiculată de sătenii din Izvoarele. Ei spun că un interlop ar avea o casă mare în zonă, iar prin curtea lui s-ar perinda fiare și animale exotice.Ei cred că interlopul a scăpat leul din curte într-un moment de neatenție. Mușamalizare de la nivel înalt? „Poate că cineva ştie adevărul iar şocul ar fi prea mare“ Ziariștii din Neamț concluzionează că nu se știe cu precizie dacă e vorba chiar de un leu sau de un prădător de talie mare care trăiește în pădurile din împrejurimi. Și totuși, spun ei, de ce tac autoritățile? „Nu există chiar nimeni căruia să îi pese de localnici? Sau poate că cineva ştie adevărul, iar şocul ar fi prea mare şi astfel se încearcă muşamalizarea unei situaţii care ar putea deveni tragică!“, se încheie articolul din news-allert.ro

Cele mai recente