Lumea sigură în care copiii merg la școală fără griji e încă departe. Însă școala online nu poate fi o soluție pe termen lung. Așa că cei mai mulți elevi se întorc de luni în clase, orice ar fi.

Trei generații de copii poartă deja amprenta pe care școala la distanță și-a lăsat-o timp de aproape un an asupra lor. O schimbare care va contura, nu peste mult timp, fața României în care vom trăi cu toții.

Ce urme lasă pandemia în educație, cum ar trebui evaluați copiii și ajutați să recupereze anul pierdut, ne explică Dragoș Iliescu, profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București. Dragoș Iliescu lucrează de mai mulți ani cu instituții internaționale la celebrele teste PISA, care evaluează cât de bine știu adolescenții să aplice în viață ce învață la școală.

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente