Într-un an școlar înnodat la un capăt, cât să nu se destrame cu totul, jumătate dintre elevi s-au întors în clase. Restul rămân în fața calculatoarelor, în timp ce miniștrii le lasă iluzia că, până la final de mai, i-ar putea readuce pe toți la școală.

Incertitudinea a ros mai bine de un an în viețile copiilor și mulți au zărit colții depresiei, dar n-au știut cui să se plângă. Câțiva s-au răzvrătit, dar rareori au fost ascultați. Pentru că școala încă îi învață pe copii să tacă. Încă îi ține în competiția în care nu poți arăta că uneori ești slab. Iar deciziile s-au luat din nou peste capetele lor.

La 18 ani, Rareș Voicu mai are doar câteva săptămâni până la bacalaureat. E unul dintre liceenii a căror voce s-a făcut auzită în ultimii ani până la Ministerul Educației, dar, mai important, între colegii lui pe care i-a împins de la spate să spună mai des ce cred. Azi, ne lasă să-i înțelegem temerile, vulnerabilitățile, optimismul. Să îl privim, așa cum e, la capătul a 12 ani de școală, ca să ne putem pune mai departe întrebările potrivite despre noile generații.

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat deYouTube.

Cele mai recente

Clanul Marelui Alb

Biserica Ortodoxă este una dintre cele mai puternice și mai influente organizații din România. O instituție care, în contrast cu misiunea sa spirituală, și-a construit un adevărat imperiu financiar ale