În țara scurtăturilor, vestea că Poliția cumpără sute de mașini tocmai de la dealer-ul partenerului de golf al președintelui nu a produs tocmai o surpriză. De altfel, și lui Klaus Iohannis i-a luat zile bune până să ceară – și numai la insistența unor jurnaliști – clarificări publice de la Ministerul de Interne. 

Previzibil, statul de drepți a dus degrabă mâna la chipiu și a livrat, prin vocea ministrului Lucian Bode, concluziile așteptate de președinte.

Doar că licitația pentru autospeciale nu e singura din ultimul an a Poliției Române în care competiția e scoasă din joc. Că e vorba de uniforme, de mașini sau de motociclete, la adăpostul bunelor intenții se găsesc mereu condiții care să elimine concurența. Acolo unde Corpul de Control al ministrului consfințește perfecta legalitate, întrebările puse de câțiva polițiști scot la iveală teama companiilor de a se așeza de-a curmezișul intereselor puterii. 

Cum s-a ajuns din nou la licitațiile cu un singur ofertant, dar și cum se simte talpa șefului pe grumazul oricui încearcă să-i încurce afacerile explică, în acest episod On the Record, unul dintre polițiștii care au deschis public subiectul achiziției de BMW-uri – liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica.

FOTO: AGERPRES FOTO/ Angelo Brezoianu


On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente