Revolta polițiștilor: „Când un infractor ca Vâlcov face bugetul, normal că nu dă niciun ban pentru noi”

După doi ani de guvernare în care a jonglat cu creșteri salariale și cu iluzia unei prosperități nesfârșite, coaliția PSD-ALDE a ajuns unde era de așteptat să ajungă: în acest început de februarie, cu prea puțini bani în buget și prea multe promisiuni pe care ar trebui să le onoreze.

După revolta primarilor din marile orașe, polițiștii și angajații din penitenciare au ieșit astăzi în stradă pentru a cere măriri de salarii și condiții de muncă mai bune. S-au declarat păcăliți și au recunoscut că privesc cu jind la indexările primite de alte categorii profesionale: „La Sănătate au mărit, la Învățământ au mărit, iar pe noi ne-au lăsat așa. Bineînțeles! Doar nu vă așteptați ca infractorii să țină cu polițiștii!”.

Protestul a început în fața Ministerului de Interne, de care aparțin polițiștii, și a continuat la Ministerul Justiției, instituție în subordinea căreia se află angajații penitenciarelor. Aceștia din urmă consideră că, în loc să se gândească la ordonanțe de amnistie și grațiere, guvernanții ar trebui investească mai mult în sistemul de detenție din România, începând de la salarii și continuând cu refacerea penitenciarelor.

În total, au fost câteva sute de persoane înarmate cu pancarte și vuvuzele. Am mers acolo și am încercat să aflăm care sunt principalele lor nemulțumiri:

Cele mai recente