Șapte ani i-a luat lui Klaus Iohannis să facă din cea mai mare promisiune a campaniei sale electorale o idee cu care să ajungă în guvern.

Încă doi ani le-a luat miniștrilor săi să scrie o lege.

Societății i s-au dat, însă, doar câteva zile în care să citească, să înțeleagă și să ridice obiecții dacă viitorul desenat de ministrul Ligia Deca pare că n-are nimic de-a face cu resetarea, depolitizarea și meritocrația promise, cu ani în urmă, în campanie.

Cum răspund, la vechile probleme ale școlii, textele care ar trebui să devină noile legi ale educației? Ce privilegii conservă și ce interese partinice continuă să servească? E vorba de o viziune nouă asupra învățământului viitorului sau de un soclu pentru un bust de politician? Explicațiile vin, în acest episod, de la Raluca Pantazi, fondator și editor al platformei jurnalistice EduPedu.ro, specializate în educație.

FOTO: INQUAM PHOTOS/ ILONA ANDREI


On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente