Cât timp 800 de oameni așteaptă în Urgențe un pat de spital, în România e tot mai greu de răspuns la o întrebare simplă: conduce azi cineva Sănătatea? Aparent, o conduce chiar premierul Florin Cîțu, dar cu mâna unui secretar de stat din PNL, după o decizie politică stângace, luată peste capul USR-PLUS: revocarea fără drept de apel a lui Vlad Voiculescu. 

Mutarea intempestivă a lui Florin Cîțu pune, cel puțin în declarațiile politice, întreaga guvernare sub semnul îndoielii.

Ce erori a făcut Vlad Voiculescu, de ce înlăturarea ministrului Sănătății, fără negociere, e „un glonț pe care Florin Cîțu și l-a tras singur în picior” și cât mai poate rămâne, în aceste condiții, prim-ministru încercăm să înțelegem azi cu sociologul și politologul Sebastian Lăzăroiu.

Scriitor de ficțiune în ultimii ani, Sebastian Lăzăroiu urmărește în continuare pasionat politica, după două decenii în care a fost strateg politic, consilier prezidențial și, pentru scurt timp, ministru într-un guvern de criză.

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat deYouTube.

Cele mai recente