x

Primăria Sectorului 5 inaugurează un nou tip de patriotism: patriotismul de sector. Înainte de sărbătoarea Centenarului României și înainte de zilele Bucureștiului, cetățenii din Sectorul 5 au sărbătorit 50 de ani de la prima atestare documentară a Sectorului 5.

Am luat parte la o combinație de bâlci electoral și paradă comunistă, cu copii încolonați pentru a trece prin fața primarului Daniel Florea și a soției sale. Astfel a fost spoit cu festivism un sector care se confruntă cu grave probleme sociale și administrative, începând cu sărăcia din Ferentari, continuând cu școlile din Rahova care stau să cadă pe elevi și ajungând la blocurile neautorizate care iau foc pe Șoseaua Giurgiului.

Cu toate acestea, Primăria Sectorului 5 și-a permis să aloce 3.258.216 lei (adică 700.000 de euro) pentru acest bâlci politic cu muzică de fanfară și fasole cu ciolan. Din întreaga poveste, cei prezenți la „50 de ani de Sector 5 “ au reținut ultima parte, cea cu fasolea și ciolanul. Cele rele au fost date uitării, pentru că, așa cum spunea un cetățean al sectorului „dacă nici acum, de acest semicentenar, nu suntem uniți între noi, atunci când?“.

Susține proiectul Recorder

Citești acest articol pentru că niște ziariști s-au încăpățânat să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. Recorder este o publicație care se autofinanțează din publicitate și din donațiile cititorilor. Și tu poți susține această inițiativă!

Comentarii ()