Cât timp partidele își reașază scaunele la masa puterii, Recorder a arătat zilele trecute cât de șubredă e Poliția Română în spatele etichetei de instituție de forță.

Surprinzător sau nu, în România, tocmai cei care ar trebui să ia urma falsurilor umblă cu falsuri. Și își falsifică propria pregătire fizică și tactică – singurul scut pe care o societate îl poate pune între oameni onești și infractori.

Dincolo de amuzament sau de indignare, această lipsă de încredere a polițiștilor în propria pregătire și în instituția în care lucrează susține, ca un colos invizibil, neîncrederea tot mai accentuată a întregii societăți în poliție. Dacă mai există o ieșire din asta, câtă vreme cei mai mulți dintre polițiști se tem să vorbească, explică Andreea Pocotilă, autoarea investigației „Poliția Română în misiune de autodistrugere”.

FOTO: Andreea Alexandru / Mediafax

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente