Proaspăt premiată aseară, Superscrierea anului – ancheta de presă „Azilele groazei” – ajunge și în instanță. DIICOT a terminat ancheta în acest caz.

Procurorii acuză aproape 30 de persoane și două firme de constituire a unui grup infracțional organizat, în trei centre de îngrijire din Ilfov. Ani de-a rândul, mai bine de 100 de persoane în vârstă au fost exploatate acolo prin muncă.

Angajații centrelor din Voluntari și Afumați le furau, de asemenea, pensiile, locuințele și mîncarea. Potrivit procurorilor, casele unora dintre vârstnici au fost scoase la vânzare.

Printre inculpați se numără Ștefan Godei, care a fost șofer la Primăria Capitalei în mandatul Gabrielei Firea. El era asociat în afacerea cu azile cu o consilieră a fostei ministre a familiei: Ligia Gheorghe e o foarte bună prietenă a Gabrielei Firea.

Direcția de Asistență Socială din Voluntari era condusă în perioada comiterii abuzurilor de sora politicienei PSD, Nela Vica Andrieș.

În prezent candidată a partidului la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a spus în repetate rânduri că nu are nici o legătură cu cele întâmplate.

O jurnalistă reclamă: un fost coleg ar fi violat-o

De ce se feresc multe femei din România să reclame actele de agresiune sexuală? Și de ce, dacă se încumetă să o facă, li se explică – între altele – că e mult prea târziu și că, poate, ceea ce li s-a întâmplat nu a fost, de fapt, un viol?

Un foarte recent caz a redeschis această discuție: jurnalista Adina Florea a scris pe Facebook că nu a mers aseară la Gala Superscrieri „pentru că am o problemă să-mi văd violatorul premiat pe scenă”.

Cel acuzat că a comis această faptă în 2015 este Răzvan Băltărețu, fost redactor-șef al publicației Vice România. Acesta se declară nevinovat și afirmă că ar fi avut cu Adina Florea o relație – citez – „neoficială”.

Site-urile HotNews și PressOne au renunțat, între timp, la colaborarea cu el.

Raportarea extrem de problematică la cazurile de abuz în România e evidențiată și de un alt caz: doi angajați de la Protecția Copilului Mehedinți sunt acuzați de viol și abuz sexual față de șase copii și un tânăr aflați în sistemul de protecție specială. Două dintre victime au handicapuri.

Suspecții au fost arestați preventiv.

Primele suspiciuni au apărut acum o lună, în cazul unui băiat de 15 ani. Direcția de Protecție a Copilului spune că s-a adresat imediat Poliției.

La sfârșitul săptămînii trecute, mai mulți copii au fost audiați de psihologi și au povestit că au fost, la rîndul lor, violați.

Agresiune în Parlament

Încăierare și, pare-se, mușcături – nu pe vreun maidan, între școlari, ci în Parlamentul României.

Deputatul PNL Florin Roman depune o plângere penală la adresa unui fost coleg de partid: Dan Vîlceanu l-ar fi agresat după ce demnitarul PNL i-a atras atenția să nu se așeze în băncile partidului.

Imagini publicate online îl surprind pe Florin Roman cu o batistă la nas. Altele surprind momentul în care Dan Vîlceanu ar fi încercat să-l muște. „A încercat să mă muște canibalic de cap” a spus Florin Roman după ce a ajuns la Institutul Medico-Legal.

Fostul ministru al finanțelor din Guvernul Cîțu a spus că „doar l-a luat după umeri și l-a condus afară din sala de plen” pe fostul său coleg de partid.

Dan Vîlceanu a plecat în octombrie din PNL și s-a înscris în Forța Dreptei, formațiunea lui Ludovic Orban.

Alegeri 2024: Primăria Oradea și CJ Bihor

La rubrica Alegeri locale 2024 continuăm să vi-i prezentăm pe candidații care ne cer votul la alegerile din acest an.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și cum ar putea să ne reprezinte în viitor?

Astăzi, Raul Bambu rezumă mizele curselor pentru Primăria Oradea și pentru Consiliul Județean Bihor.

E marți, 21 mai. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:54 DIICOT a terminat dosarul „azilelor groazei”

02:06 O jurnalistă reclamă: un fost coleg ar fi violat-o

06:12 Abuzul în România: două exemple

07:53 Agresiune în Parlament

08:47 Dosarul „2 Mai”, în cumpănă

09:30 INS, contracte grase fără licitație

10:13 Protest al funcționarilor parlamentari

10:43 În Turcia, doar cu buletinul

11:25 Alegeri 2024: Cursa pentru Primăria Oradea și pentru CJ Bihor

Cele mai recente