Vorbărie politicianistă sau un plan cu iz de credibilitate?

De pe a doua poziție în lista candidaților AUR la Camera Deputaților, George Becali a invocat într-un interviu la RealitateaTV o posibilă înțelegere cu PSD: fost șef al mai multor campanii ale partidului, Viorel Hrebenciuc i-ar fi propus să ajute la propulsarea lui George Simion în turul al doilea al prezidențialelor.

Fost baron de Bacău, Viorel Hrebenciuc a avut cinci mandate de parlamentar, dar a mai fost primar și prefect al județului și secretar general în Guvernul Văcăroiu.

Condamnat în 2021 la trei ani de închisoare pentru corupție, a executat doar zece luni din pedeapsă.

Ipoteza unui ajutor al PSD pentru George Simion a fost invocată de doi dintre contracandidații lui Marcel Ciolacu – Mircea Geoană și Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a adăugat și că un astfel de scenariu ar fi „dorința Rusiei”.

Într-o emisiune de la DigiFM, Marcel Ciolacu a spus astăzi că presupusul plan ar fi „o tâmpenie”.

Adrian Cioroianu, inculpat

Istoric, ministru, director al Bibliotecii Naționale și, mai nou, inculpat.

Adrian Cioroianu are această ultimă calitate în dosarul deschis de Parchetul Tribunalului București pentru divulgare de informații secrete sau nedestinate publicității: în februarie, el a dezvăluit pe Facebook faptul că jurnalista Emilia Șercan ceruse verificarea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană.

Ziarista de la PressOne, care a făcut anunțul, spune că încadrarea juridică schimbată indică o potențială trimitere în judecată.

Pe de altă parte, Emilia Șercan a anunțat că, după ce Academia de Studii Economice din București a decis că Mircea Geoană nu plagiase, a primit o nouă amenințare cu moartea.

Dosarul a ajuns la același parchet și la același procuror care s-a ocupat de „cazul Cioroianu”.

Răsturnare de situație

Fiica omului de afaceri Ioan Crişan, ucis în primăvara lui 2021 într-un atentat cu bombă, a fost ridicată de Poliție și dusă apoi în București.

Parchetul General a făcut mai multe percheziții astăzi în Arad. Printre suspecți s-ar mai număra trei dintre cunoscuții omului de afaceri.

Cu toții vor fi audiați la sediul central al Parchetului.

Ioan Crișan a murit pe 29 mai 2021: mașina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Dosarul deschis de procurori vizează infracțiunea de omor calificat, cu premeditare.

Turcia: atac asupra unei companii-cheie

În Turcia, un atac terorist a vizat cea mai importantă uzină aerospațială a țării, în apropiere de capitala Ankara.

Presa locală a transmis imagini care surprind mai mulți atacatori înarmați. S-ar fi auzit mai multe schimburi de focuri și o explozie foarte puternică.

O poartă a fabricii a fost avariată, iar unul dintre schimburile de focuri s-a produs în parcarea companiei.

Ministrul de interne a confirmat moartea mai multor persoane. Altele au fost rănite.

Nu era limpede, în primă instanță, cine a pus la cale atacul. Primele relatări făceau referire la un terorist sinucigaș și la mai mulți presupuși ostatici. Oficialitățile din Turcia nu au confirmat această versiune a faptelor.

Uzina aerospațială e una dintre cele mai importante companii turcești din industria de apărare. Ea produce, între altele, primul avion de luptă din istoria țării.

E miercuri, 23 octombrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:58 Înțelegere PSD-AUR pentru prezidențiale?

08:00 Adrian Cioroianu, inculpat

11:12 Angajați SRI ar fi bătut pelerini evrei

12:27 Turcia: atac asupra unei companii strategice

13:22 Procesul anului în Franța: mărturie-cheie

14:59 Milionarul asasinat: o nouă ipoteză

15:37 Politehniștii, în frig

16:29 Cum se apără antrenorul acuzat de proxenetism

Cele mai recente

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.