VIDEO | Teleormanul sub ape și sub vremuri: „Nu mai avem nicio speranță”

2295
Drăgănești Vlașca, un sat inundat de două ori, în numai două săptămâni/ FOTO: Recorder

Sâmbătă, 10 martie, 2018. O zi însorită și o sală plină în fața căreia Liviu Dragnea rostește aceste cuvinte: „Dacă privim înainte și dacă vom reuși să impunem acest efort de accelerare a economiei și societății, peste 22 ani, în 2040, vom putea vorbi despre o Românie mult diferită față de România de azi. Vom fi a opta economie a Uniunii Europene și lider regional în Europa de Sud Est”. Peste 4.000 de oameni aplaudă frenetic, nederanjați de ridicolul situației în care un lider politic promite, de fapt, o țară normală peste două decenii.

Trei zile mai târziu, peste România începe să plouă și locuitorii din mai multe județe se gândesc cu speranță la digurile din 2040. Deocamdată, prezentul îi găsește cu gospodăriile și casele inundate. La Drăgănești-Vlașca, în Teleormanul pe care Liviu Dragnea l-a condus 12 ani din poziția de președinte al Consiliului Județean, apele au venit de două ori în ultimele săptămâni. Și vin de fiecare dată când plouă mai sănătos sau se topesc zăpezile. Construcția unui dig care să apere localitatea a rămas doar o promisiune neonorată, bună pentru campania electorală. Localnicii par resemnați: „N-avem ce face”.

Ieri, viitura împărțise satul în două, iar localnicii erau plimbați dintr-o parte în alta în remorca unui tractor. Așa își vedeau de viață. Așa plecau și se întorceau de la muncă, așa mergeau la cumpărături, așa ajungeau și la cimitir, la înmormântări. Oamenii recunoșteau că nu mai așteaptă nimic de la teleormănenii lor ajunși în fruntea țării. Nici acum și nici în 2040.

Susține proiectul Recorder

Citești acest articol pentru că niște ziariști s-au încăpățânat să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. Recorder este o publicație care se autofinanțează din publicitate și din donațiile cititorilor. Și tu poți susține această inițiativă!

Comentarii ()