Un bătrân din Buzău era să moară așteptând la coadă pentru banii oferiți cuplurilor longevive

EROI AI STATULUI LA COADĂ. Primăria Buzău a instituit, în urmă cu mai mulți ani, această tradiție: ca de ziua internațională a persoanelor în vârstă să ofere câte 150 de lei cuplurilor care au 50 de ani de căsătorie. Practic, câte 3 lei pe anul de căsătorie. Cine ar fi bănuit că sunt o mie de astfel de cupluri la Buzău? Nimeni! Probabil că, dându-și seama de prostia pe care au votat-o, funcționarii buzoieni au făcut în așa fel încât coada la ghișeul cu bani să fie afară, în aer liber, în frig (căci diminețile sunt geroase la curbura Carpaților).

Ei au sperat că această măsura îi va descuraja pe buzoienii fideli în căsnicie să mai vină să revendice banii. Dar nu, ei tot vin, an de an. Anul acesta, valul de aer polar care a învăluit încă din octombrie România a reprezentat un mare test de anduranță pentru bătrânii buzoieni. Unul dintre ei, un om de 85 de ani, era mai-mai să-l pice, informează „Știri de Buzău„.

El s-a așezat la coadă, normal, în jurul orelor 5:30 – 6.00 dimineața, la fel ca ceilalți bătrâni. Ghișeul s-a deschis, conform programului, la ora 9.00. Până să-i vină rândul (coada merge greu, întrucât pensionarii numără banii în fața ghișeului și de trei ori) bătrânul de 85 de ani, omul nostru, s-a prăbușit la pământ și lemn a fost.Ceilalți pensionari s-a gândit ca a decedat, știindu-l și cu probleme cardiace, dar au chemat totuși salvarea. Bătrânul cardiac a avut însă o forță vitală de nebănuit și și-a revenit odată cu sosirea ambulanței. El a fost dus la Spitalul Județean Buzău, dar s-a întors la scurt timp ca să ridice ce-i al lui.

Harfa.ro propune Comitetului Olimpic Român să demareze tratative pe lângă forurile internaționale pentru introducerea statului la coadă (simplu și dublu mixt) printre disciplinele olimpice. În felul acesta ne-am asigura cel puțin o medalie de aur la Olimpiada din 2020.

Cele mai recente