Vântul dictaturii adiind peste Bărăgan

15144
Liviu Dragnea priveste amuzat fronda unui primar PSD care acuză nepotismul instaurant în organizația din Călărași. FOTO: Recorder

Liviu Dragnea își continuă campania de restructurare a organizațiilor județene care au îndrăznit să-i conteste autoritatea. După Reșița și Slobozia, duminică a ajuns la Călărași, unde conducerea locală a PSD a fost decapitată în urmă cu două luni pentru că s-a aliat cu puciștii care i-au cerut să plece din fruntea partidului.

Pentru a-l demite pe Ciprian Pandea de la șefia PSD Călărași, Dragnea a luat o hotărâre dură în Comitetul Executiv din decembrie 2018: a anulat alegerile județene din toamna anului trecut în care Pandea fusese votat, în unanimitate, în funcția de președinte al organizației.

Însă PSD-iștii călărășeni nu s-au supărat că Dragnea le-a anulat voturile. Duminică, câteva sute de oameni, primari și simpli membri de partid, au venit din tot județul să-și plece capul în fața stăpânului de la centru.

Teoretic, în clădirea Centrului Județean de Cultură din Călărași a avut loc o conferință al cărei scop principal a fost alegerea unui nou președinte de organizație, însă delegații n-au prea avut ce alege. A existat un singur candidat, agreat de Dragnea și votat în unanimitate. Este vorba despre Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu Gară, un personaj controversat pe care Recorder l-a prezentat pe larg în videoreportajul Experimentul Lehliu.

Pentru a se asigura că Iacomi îi va fi credincios, Dragnea i-a găsit și un gardian pe măsură, scoțând la rampă un personaj care se retrăsese din politică în urmă cu un deceniu: pe Doru Ioan Tărăcilă (68 de ani), fost senator FSN și ministru de Interne în Guvernul Văcăroiu (1994-1996). Tărăcilă a fost ales printre vicepreședinții PSD Călărași.

Singurele momente care au perturbat buna desfășurare a conferinței au fost un mic protest organizat pe platoul din fața Centrului Județean de Cultură – neutralizat rapid de jandarmi, dar mai ales de furia PSD-iștilor aflați în zonă – și discursul surprinzător al unui primar de comună, care a avut curajul să vorbească despre stilul dictatorial în care e condus PSD-ul.

În rest, totul a decurs conform planului: alegeri cu candidat unic și discursuri despre patriotism, conspirații ale străinilor care nu ne lasă să ne dezvoltăm, adversari manevrați de servicii secrete și mai ales despre „meritele incontestabile ale președintelui nostru Liviu Dragnea”.

Susține proiectul Recorder

Citești acest articol pentru că niște ziariști s-au încăpățânat să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. Recorder este o publicație care se autofinanțează din publicitate și din donațiile cititorilor. Și tu poți susține această inițiativă!

Comentarii ()