VIDEO. Elevii din linia I

După ce au aflat că imprimantele 3D pot fi folosite şi la confecţionarea vizierelor de protecţie, zeci de liceeni din toată ţara s-au hotărât să le dea o mână de ajutor medicilor din oraşele lor. De câteva săptămâni, imprimantele pe care le-au luat de la şcoală funcţionează încontinuu, iar echipamentele rezultate sunt distribuie gratuit în spitale.

Totul a început când au auzit că medicii din oraşul lor nu îşi permit să cumpere materiale de protecţie. Aşa că tinerii şi-au unit forţele şi s-au mobilizat imediat: unii au căutat sponsorizări pentru materia primă, alţii au luat legătura cu medicii şi au stabilit cel mai eficient model de viziere, iar alţii s-au concentrat pe proiectarea şi asamblarea vizierelor. „Sper că toată lumea a realizat cât de importanţi sunt medicii şi cât de important este să îi respectăm“, spune unul dintre tineri.

I-am rugat să ne explice cum lucrează la echipamentele de protecţie şi ce-i motivează să facă asta. A rezultat un reportaj realizat chiar de elevii din linia I.

Cele mai recente