VIDEO. HARFELE SĂPTĂMÂNII (18). Sute de pensionari s-au călcat în picioare pentru a prinde cât mai multe sticle cu aghiasmă

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

  • A fost o săptămână care a stat sub semnul codului portocaliu de ninsoare și al sărbătorii de Bobotează. Cu ninsoarea n-avem ce să spunem, a căzut din cer și aia e. Însă Boboteaza a scos din nou la iveală prostia oamenilor care nu nimic mai bun de făcut în viață decât să se calce în picioare cu alți oameni ca să primească, de la popă, un jet mai mare de apă cu busuioc peste ochi. Așa s-a întâmplat și la Sibiu, și la Constanța, și în mai multe orașe din țară, unde moșii și babele s-au îmbulzit ca animalele pe un frig de crăpau pietrele ca să apuce cât mai multe sticle cu aghiasmă. Ei doreau să ia cât mai mult aghiasmă și acasă, ceea ce i-a făcut să se lupte pe viață și pe moarte și să îndese în sacoșe. Ia priviți niște imagini frumoase de la Constanța:

  • Incident neplăcut în capitala Moldovei. Un ieșean s-a trezit că îi intră un alt ieșean cu mașina în balconul lui chiar la cumpăna dintre ani.
  • Și tot în Moldova un copil de 12 ani a furat mașina părinților și a plecat cu ea la plimbare prin orașul Foșcani. I-a dat talpă pe bulevarde, dar când a ajuns la o intersecție cu sens giratoriu n-a mai știut ce să facă și s-a ciocnit cu o mașină care circula regulamentar, din cauza neacordării de prioritate. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a unei pasagere de 61 ani din autoturismul care circula regulamentar. Șoferul de 12 ani s-a ales, din fericire, doar cu o sperietură și, sperăm noi, cu o zmetie zdravănă din partea părinților.
  • Pe de altă parte, un băcăuan de 89 de ani s-a dus la pădure să facă rost de niște lemne de foc. El nu a folosit o căruță, ci două, și a început să taie ilegal copaci. 25 de arbori unul și unul a răpus moșul până l-au prins. Era în formă tataia!
  • Ce-o mai fi însemnând și asta?! Un câine de 100 de kilograme a fost găsit mort chiar în Piatra Neamț, în oraș. El nu a fost lovit de nicio mașină și nu prezenta leziuni. Ziariștii nemțeni susțin că e posibil ca patrupedul să fi murit de obezitate și/sau stres.
  • În comuna arădeană Șofronea s-a efectuat o pistă pentru săniuș. Au dat pe ea mai mult de zece la sută din bugetul anual al comunei și nici nu e bună de nimic, se plâng localnicii. Derdelușul din beton șade nefolosit, că nu e drept și la curbe poți să te izbești cu sania de borduri și, astfel, să mori.
  • Luptă dreaptă între doi frați din Turda, județul Cluj. S-au folosit bâte, bucăți de țiglă și târnăcoape. Au existat și victime colaterale: un bebeluș de trei luni a fost lovit în cap cu un bec de 100 de wati.
  • Încheiem această splendidă săptămână de harfe cu o nouă veste proastă: o vasluiancă de 18 ani, care se prostitua în Galați, a fost tâlhărită de un brăilean. Prostituata a fost deposedată de un telefon mobil estimat la 750 lei. Păcat de voi, gălățeni, că sunteți cuminți și vin nemernicii de prin alte părți să vă strice reputația orașului.

În final, mai luați niște imagini, de această dată de la Sibiu, tot cu pensionari luptând pentru aghiasmă:

Cele mai recente