VIDEO. O zi din viaţa unui şofer de marfă

  • „E meserie frumoasă şoferia“, spune Cornel Sudriu. Are 25 de ani şi deja destulă experienţă pe maşină. Îi place. Mai ales că nu conduce orice maşină. Cornel e şofer pe maşina de lapte.

Dar, oricât i s-ar potrivi lui această meserie, tot n-ar putea să spună că-i e uşor. Tot trebuie să se trezească în toiul nopţii, să fie cât mai devreme la depozitul de lactate şi, deci, să ajungă cât mai devreme la toate magazinele care au nevoie de el. Maşina cu lapte trebuie să ajungă dimineaţa la cumpărători, asta e lucru ştiut. Iar cumpărători sunt şi în Bucureşti, dar şi în Piteşti, Ploieşti sau Braşov.

Aşa că, atunci când e de serviciu, Cornel parcurge zilnic sute de kilometri pe şoselele din România. A ajuns să cunoască fiecare groapă din asfalt, fiecare popas cu mici gustoşi, chiar şi fiecare loc în care poliţiştii mai stau la pândă cu radarul. Nu e zi de muncă în care să n-aibă de-a face cu şoferi periculoşi, cu aglomeraţie, cu alţi şoferii neatenţi şi, mai ales, cu drumurile neîngrijite din România. Dar, chiar şi aşa, pentru Cornel, şoferia tot rămâne o meserie frumoasă.

În ultimele luni, am început să înțelegem mai bine importanța meseriilor pe care înainte le treceam cu vederea și valoarea muncii din spatele lor. Continuăm seria de reportaje despre aceste meserii care merg înainte chiar și atunci când lumea se oprește în loc.

De data aceasta l-am însoţit pe parcursul unei zile de muncă pe șoferul Cornel Sudriu.

Acest material a fost realizat cu sprijinul OLX – Locuri de muncă

Cele mai recente