Palestinienii din România se simt jigniți de Guvern: „Dragnea vrea să ne dea înapoi cu 50 de ani?!”

2560
Tinerii palestinieni din România sunt îngrijorați de ce se întâmplă în țara lor de adopție.

Câteva zeci de cetățeni palestinieni s-au adunat, marți, în fața ambasadei de la București, pentru a depune flori în memoria victimelor din Fâșia Gaza, dar și pentru a discuta despre poziționarea României în conflictul israeliano-palestinian.

Peste 50 de oameni au murit, săptămâna trecută, în Fâșia Gaza, în urma protestelor provocate de mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim, iar România a fost una dintre cele patru țări din Uniunea Europeană care au susținut această mutare. De asemenea, România este prima țară din UE care și-a exprimat intenția de a-și muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, principalul susținător al acestei decizii fiind însuși președintele PSD Liviu Dragnea. Ambasadorul Statului Palestina la București a fost chemat în țară să explice situația.

În România trăiesc câteva mii de palestinieni, cei mai mulți dintre ei fiind veniți încă din anii comunismului, când politica țării noastre era de a păstra un echilibru între arabi și israelieni. Palestinienii din România se declară acum bulversați de felul în care țara lor adoptivă își schimbă poziționarea și consideră că interesele personale ale politicienilor nu ar trebui amestecate în deciziile de politică externă.

Susține proiectul Recorder

Citești acest articol pentru că niște ziariști s-au încăpățânat să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. Recorder este o publicație care se autofinanțează din publicitate și din donațiile cititorilor. Și tu poți susține această inițiativă!

Comentarii ()