VIDEO Portret de candidat: Costică Berindei, politicianul care a coborât de jos

VOTAȚI! Costică Berindei (52 de ani) candidează la Senat, în județul Alba, din partea Partidului Socialist Român. Dar cine este, în definitiv, Costică Berindei? Recorder vă prezintă un portret plenar al acestui candidat.

Copil sărman și fără dragoste de carte, Costică a ajuns miner la Baia de Arieș. Când mineritul s-a dus dracului, a început să facă Spania.  Între ’97 și 2002 a fost muncitor cu cârca în Peninsula Iberică. S-a întors în Alba și o vreme a făcut taximetrie. Acum este dulgher și face case din lemn.

În timp ce făcea o casă pentru un șmecher din Partidul Noua Generație, Berindei s-a gândit să intre și el în politică. A intrat. Este la al treilea mandat de consilier local al comunei Bistra, județul Alba. Are spirit civic: a scos oamenii din Bistra pe ulițe pentru a demonstra împotriva exploatării de la Roșia Montană. Costică e de părere că aurul trebuie exploatat, dar încet, nu așa cum voiau ăia cu Goldu’.


„Am fost șef de echipă, am fost lider de sindicat, am fost în administrația locală, am fost taximetrist. Deci am coborât de jos. Lumea mă știe, știe că sunt un om care chiar nu mi-e frică“

Costică Berindei, candidat la Senatul României


După ce a intrat în politică ca membru al PNG, un partid de extremă dreaptă, Berindei a virat brusc la stânga, iar acum este membru al Partidului Socialist Român, formațiunea politică care se consideră continuatoarea Partidului Comunist Român. Acum o lună, Costică a participat la o emisiune de la o televiziune locală din Alba. Se vede că a dat bani frumoși să apară acolo. Și-a pus prietenii să intre în direct prin telefon pentru a-l ridica pe el în slăvi și pentru a-i denigra pe adversarii săi politici de pe raza comunei Bistra. Toată emisiunea a gesticulat cu o cheie de mașină în mână.

Pe contul său de Facebook, în dreptul studiilor, Costică a scris cu sinceritate „nu am făcut”. Costică e un om cu bani. Are magazin și firmă de construcții. Face case din lemn și câștigă bani frumoși. În declarația sa de avere vedem mai multe lănțișoare de aur și cercei, dar și mașini străine. Altfel, Costică ține cu Steaua și cu Barcelona, îi place emisiunea Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan și urmărește cu interes comentariile politice ale jurnalistului (deși e mult spus) Mircea Marian. Recorder îi dorește succes pe 11 decembrie, la alegerile pentru camera superioară. Considerăm că ar fi o imensă bucurie să ne putem uita la el vreme de 4 ani.

Cele mai recente