VIDEO. Portretul votantului AUR

Carantinați în bulele neștiute ale internetului, în mici orașe ale României sau în capitale Occidentale, sute de mii de concetățeni au creat în ultimul an, pe negândite, o Românie nouă, o țară poleită în galben-negru, peste care s-a mai turnat încă o dată benzina vechilor lozinci: „să nu se mai fure“, „să fie cinste“, „să simtă ceva și omul amărât“.

Am fost prin țară să vedem chipul votanților AUR, iar cuvintele lor ne-au spus cu claritate istoria politică a ultimilor ani. După ce încărcătura de furie împotriva PSD-ului lui Dragnea a fost dezamorsată la Rahova, oamenii simpli s-au văzut în continuare ai nimănui, iar dezamăgirea s-a transformat în frustrare. Peste toate au venit pandemia, restricțiile, sărăcia și anularea micilor bucurii ale vieții.

Votanții AUR nu au apărut de nicăieri. Sunt oamenii pe care presa și mai ales politicienii i-au ignorat în ultimii ani. Azi ne par străini, dar ei au fost aici dintotdeauna. Fiind mai mult singuri și ignorați, sunt acum victimele perfecte ale discursurilor despre vatră, Ștefan, Maica Domnului, românitate și foarte mult aur.

Reporteri: Andrei Udișteanu, Laurențiu Ungureanu și David Muntean

Editori: Cristian Delcea și Mihai Voinea

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente