„Respingem orice amestec în treburile interne ale Venezuelei de către imperialismul american!“

Câțiva comunişti din România anului 2017 au organizat, la Bucureşti, o manifestație discretă, dar pătimaşă pentru susţinerea preşedintelui socialist din Venezuela, Nicolas Maduro (românizat pe parcursul discuțiilor în Nicolae Maduro), în lupta sa cu imperialismul american şi de aiurea. Românii au decretat că urmăresc cu atenţie şi îngrijorare situaţia politică şi economică din statul frate şi prieten.

Chiar dacă majoritatea liderilor lumii îl acuză pe preşedintele comunist Nicolas Maduro că a adus ţara în colaps, dictatorul de la Caracas are şi aliaţi de nădejde. Comuniştii români au organizat, la finalul acestei săptămâni, o ambiţioasă manifestaţie pentru a-i transmite liderului venezuelean un mesaj de prietenie, pace şi solidaritate: să stea liniştit, că o să fie bine. Mesajul salutar din partea Noului Partid Comunist Român şi a Partidului Socialist Român va fi transmis chiar de ambasadorul Venezuelei la Bucureşti, Victor Carazo, prezent şi el la tribună. [adinserter block=”1″]

Venezuela se confruntă cu cea mai gravă criză economică şi politică din istorie. Ţara e în pragul falimentului, iar oamenii trăiesc exact ca în România optzecistă: stau la cozi interminabile pentru a cumpăra alimente de bază şi au raţii la curent şi la apă. Protestele antiguvernamentale din acest an au făcut peste 120 de victime. ONU vorbeşte despre crime împotriva umanităţii, iar Donald Trump a impus noi sancţiuni statului sud-american.

De la stânga la dreapta: Victor Carazo (ambasadorul Venezuelei în România), Petre Ignatencu (președintele noului Partid Comunist Român) și Gheorghiţă Zbăganu (membru în Biroul Executiv al Partidului Socialist Român)
De la stânga la dreapta: Victor Carazo (ambasadorul Venezuelei în România), Petre Ignatencu (președintele noului Partid Comunist Român) și Gheorghiţă Zbăganu (membru în Biroul Executiv al Partidului Socialist Român)

La Bucureşti, într-o sală de festivități din incinta Gării de Nord, dictatorul Nicolas Maduro e văzut, însă, drept o victimă a propagandei imperialiste americane. Cei peste 30 de comunişti prezenţi la congresul „Toţi suntem Venezuela“ l-au criticat aspru pe preşedintele SUA Donald Trump şi l-au avertizat fără ocolişuri că, dacă nu încetează cu politica sa de subjugare economică a lumii, vor trece la acţiune.

Cei care au luat cuvântul au înfierat capitalismul cu spirit de responsabilitate, au adus la cunoştinţa publicului larg următoarele realităţi din lumea capitalului: terorismul e o invenţie, multinaţionalele sunt continuarea sistemului colonial, americani-s de vină, industria metal-siderurgică este viitorul, justiţia e o minciună pentru căţei.

Animatorul principal al serii a fost tov. Gheorghiţă Zbăganu, profesor la Facultatea de Matematică a Univesităţii Bucureşti, care a ţinut un discurs devastator despre actualităţile din Venezuela şi a prezentat formula prin care radicalii se ridică la putere: să se renunţe la vorbe, să facă ceva. La finalul lucrărilor, s-au servit fursecuri și băuturi răcoritoare (Coca Cola!).

Cele mai recente