VIDEO. Statul închide ochii la otrăvirea propriilor cetățeni

După ce ieri am arătat că în România există peste 150 de rețele de apă clandestine, care funcționează fără aviz sanitar, astăzi vă prezentăm efectele devastatoare ale acestei realități.

Am mers în două comune, din două regiuni diferite ale României, în care funcționează rețele de apă fără aviz. Am recoltat probe și le-am analizat într-un laborator acreditat. Rezultatele au indicat substanțe și bacterii extrem de periculoase în apa pe care oamenii o consumă cu încredere, fără ca autoritățile să le comunice că poate fi periculoasă pentru sănătate. Acest lucru se întâmplă inclusiv în școli și în gospodării în care mamele prepară lapte praf pentru bebeluși cu apă de la robinet.

Este o situație la care autoritățile locale și centrale asistă pasive la otrăvirea propriilor cetățeni. Dacă vi se pare o afirmație prea dură, urmăriți materialul video mai jos:

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente