VIDEO Vizită la canal. Scenetă cu Dăncilă, Daea și Oprișan

  • Purtată de Petre Daea și Marian Oprișan pe drumuri prăfuite, de la un canal de irigații la altul, Viorica Dăncilă a asistat ieri, în Vrancea, la ceea ce avea să numească ulterior, în ședința de Guvern, „punerea în funcție a unei stații de pompare”.

De fapt, a inaugurat o mică parte din canalul Siret-Bărăgan, început de Nicolae Ceaușescu și pus în funcțiune abia acum, după o investiție de 1 milion de lei, pentru a deservi o suprafață de 3.000 de hectare. La „evenimentul istoric” – după cum a catalogat Marian Oprișan momentul – s-au putut auzi următoarele fraze, rostite sacadat, monoton, ca într-o scenetă de școală generală:

Viorica Dăncilă (privind la apa din canalul de irigații): – Nu putem vorbi de o agricultură eficientă fără irigație. Mai ales având în vedere schimbările climatice.

Petre Daea: Aruncăm pentru prima dată Siretul pe câmp.

Viorica Dăncilă (clătinând din cap): Este o zonă agricolă importantă. Este foarte important acest lucru.

***

Petre Daea (mai târziu, într-o livadă de cireși): Da, polenizarea nu s-a făcut.

Viorica Dăncilă: Schimbările climatice, o provocare pentru agricultură. (…)

Marian Oprișan (către Dăncilă): Cel mai bine e să te bagi în ce te pricepi să faci!

Iar atunci când te bagi în ce nu te pricepi, nu-ți mai rămâne decât să mimezi priceperea. După cum se poate vedea în cele de mai jos:

 

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente