VIDEO Vizită la canal. Scenetă cu Dăncilă, Daea și Oprișan

8897
Viorica Dăncilă, alături de Petre Daea, admirând un canal construit de Nicolae Ceaușescu. FOTO: gov.ro

Purtată de Petre Daea și Marian Oprișan pe drumuri prăfuite, de la un canal de irigații la altul, Viorica Dăncilă a asistat ieri, în Vrancea, la ceea ce avea să numească ulterior, în ședința de Guvern, „punerea în funcție a unei stații de pompare”.

De fapt, a inaugurat o mică parte din canalul Siret-Bărăgan, început de Nicolae Ceaușescu și pus în funcțiune abia acum, după o investiție de 1 milion de lei, pentru a deservi o suprafață de 3.000 de hectare. La „evenimentul istoric” – după cum a catalogat Marian Oprișan momentul – s-au putut auzi următoarele fraze, rostite sacadat, monoton, ca într-o scenetă de școală generală:

Viorica Dăncilă (privind la apa din canalul de irigații): – Nu putem vorbi de o agricultură eficientă fără irigație. Mai ales având în vedere schimbările climatice.

Petre Daea: Aruncăm pentru prima dată Siretul pe câmp.

Viorica Dăncilă (clătinând din cap): Este o zonă agricolă importantă. Este foarte important acest lucru.

***

Petre Daea (mai târziu, într-o livadă de cireși): Da, polenizarea nu s-a făcut.

Viorica Dăncilă: Schimbările climatice, o provocare pentru agricultură. (…)

Marian Oprișan (către Dăncilă): Cel mai bine e să te bagi în ce te pricepi să faci!

Iar atunci când te bagi în ce nu te pricepi, nu-ți mai rămâne decât să mimezi priceperea. După cum se poate vedea în cele de mai jos:

Susține proiectul Recorder

Citești acest articol pentru că niște ziariști s-au încăpățânat să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. Recorder este o publicație care se autofinanțează din publicitate și din donațiile cititorilor. Și tu poți susține această inițiativă!

Comentarii ()