2020. Început de viață

În primele zile ale acestui an, zece tineri crescuți în centre de plasament au primit șansa unui nou început: o casă, promisiunea unei slujbe, ateliere pentru a învăța abilități sociale pe care nu i-a învățat nimeni și, cel mai important, sentimentul că au pentru prima dată o plasă de salvare. Dacă eșuează, pot încerca din nou.

Programul în care sunt implicați se numește „Plan de viață“ și e derulat de Asociația The Social Incubator. Este o încercare la limita cu experimentul: nimeni nu știe cum vor evolua acești tineri, dacă-și vor învinge timiditățile și complexele, dacă-și vor găsi locul într-o societate zdruncinată de hazardul anului 2020.

I-am urmărit și noi prin labirintul maturizării: primul interviu pentru un job, primele dezamăgiri, primele împliniri, sacrificiile pe care le fac pentru a-și păstra pasiunile, speranțele pe care încă le mai au la finalul acestui an dificil.

Reporteri: Alina Păduraru, Laurențiu Ungureanu, David Muntean, Eugenia Ciurcă, Cristian Delcea


Material susținut de AFI Europe România, care derulează proiectul „Plan de viață“, implementat de Asociația The Social Incubator.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să