VIDEO Ziua în care toată lumea s-a plictisit de politică

Când guvernele se schimbă din șase în șase luni, în funcție de mofturile și interesele unor combinatori de partid, procedurile de instalare devin o corvoadă pe care nimeni nu mai are chef s-o respecte. Audierile miniștrilor sunt mai scurte și mai superficiale decât un talk-show televizat, iar votul din plen se face între două reprize de stat pe Facebook.

Guvernul Tudose a beneficiat bucuros de această lehamite parlamentară și a obținut validarea Legislativului în procedură accelerată. Audierile au fost atât de severe încât nu trebuia să faci altceva decât să te trezești de dimineață și să ajungi la timp în fața comisiei. Un schimb de amabilități, două-trei glume și gata, s-a votat, s-a validat, vă urăm succes domnule/doamnă ministru.

În plen se țin câteva discursuri pe care nu le ascultă nimeni. Senatorii și deputații scrolează pe telefoane. Patriarhul Daniel privește în gol, un diplomat asiatic moțăie la balcon. Votul decurge normal, Parlamentul acordă încrederea Guvernului. Ce ușor se conduce România!
Dacă sunteți curioși să vedeți cu câtă nepăsare se tratează validarea unui Guvern, vă punem la dispoziție video-reportajul de mai jos:

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.