ALEGERI PARLAMENTARE 2024: Pe cine vor AUR și SOS să trimită în Parlament?

Continuăm rubrica alegerilor din 2024 și ne îndreptăm atenția către scrutinul de pe 1 decembrie, când cetățenii sunt chemați la urne pentru a-și alege senatorii și deputații.

Ne propunem să aducem în fața alegătorilor informații relevante despre politicienii pe care partidele îi propun în componența Parlamentului pentru următorii patru ani. 

Astăzi analizăm listele propuse pe de-o parte de Alianța pentru Unirea Românilor, partidul lui George Simion, iar pe de alta de SOS România, formațiunea Dianei Șoșoacă.

AUR a schimbat tactica la alegerile generale din 2024, iar necunoscuții ajunși parlamentari aproape peste noapte în 2020 sunt pe rând înlocuiți de figuri cu notorietate și interese politice.

Oameni de afaceri ca Gigi Becali și Mohamad Murad, fiica lui Vadim Tudor, actorul Mugur Mihăescu sau Mihail Neamțu se regăsesc în fruntea listelor AUR pentru Parlament. 

Pe de altă parte, după ce a părăsit cu scandal partidul AUR, iar apoi a fost aleasă eurodeputată pe listele propriului partid, Diana Șoșoacă deschide listele SOS România pentru Senat.

Alături de Diana Șoșoacă, tot pe listele SOS România se mai regăsesc câteva figuri controversate.

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să