CAP la CAP. Live cu Anca Simina și Cristian Tudor Popescu

În prima ediție a emisiunii Cap la cap, Anca Simina și Cristian Tudor Popescu vor discuta despre cele mai importante evenimente din ultima perioadă: Războiul de la granița Fâșiei Gaza, rezultatele alegerilor din Polonia și pericolul extremismului în Europa de Est.

Recorder a pornit din nevoia de a face un altfel de jurnalism, însă această meserie e fundamentată pe câteva principii care nu se schimbă niciodată: curajul, verticalitatea, încăpățânarea de a servi mereu interesul public. Deși puțini, în România post-comunistă au existat și ziariști care n-au abdicat de la aceste principii. Și de aceea au rămas mereu relevanți, indiferent că și-au răspândit ideile pe hârtie tipărită în plumb, pe ecranele televizoarelor, pe frecvențele posturilor de radio sau în imensitatea volatilă a internetului.

Considerăm că vocea acestor ziariști trebuie să se audă în continuare, chiar dacă marile canale de presă au ales să le taie microfonul.

De aceea, ne bucurăm să începem această colaborare cu Cristian Tudor Popescu, care va fi invitatul permanent al Ancăi Simina în cadrul emisiunii Cap la Cap, difuzată exclusiv online.

Clarificăm din start că nu ne vom alinia constrângerilor impuse în ultimii ani de televiziunile de știri: nu avem în fiecare zi un breaking news, nu fiecare seară are nevoie de două ore de dezbateri. Vom intra în direct atunci când realitatea ne aduce în fața unor evenimente importante, încercând să punem cap la cap toate informațiile relevante.


Emisiunea este difuzată pe canalul de YouTube Recorder Talks, la care vă puteți abona aici.


Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să