Greu de ucis

Oricât ne-ar plăcea să credem asta, Dragnea nu e nici atins de nebunie și nu e nici mort din punct de vedere politic. E același individ abil și tupeist, ținând cu dinții de putere și împărțind vorbe meșteșugite către toate taberele de care depinde pentru a rămâne în picioare.

Pentru că are la dispoziție televiziuni fidele și ziariști obedienți, Dragnea se folosește de aparițiile publice nu pentru a răspunde la întrebări legitime ale cetățenilor, ci pentru a țese perdele de fum și iluzii. El nu apare la televizor ca să dea socoteală, ci ca să trimită mesaje precise:

Pentru cei care îl contestă: o poveste ridicolă, numai bună de luat în bășcălie, cu asasini plătiți veniți în România să-l lichideze pe marele lider. Luați și râdeți, ca să uitați că ați încasat pulane pe spinare și gaze în plină figură! Așa că Facebook-ul s-a golit de meme-uri cu jandarmi și s-a umplut de glume cu asasinii lui Liviu Dragnea. E mai comod să fii luat la mișto decât ținut sub oprobriu public pentru că sistemul pe care îl conduci a reprimat un protest prin metode dictatoriale.

Pentru votanții PSD: noi și noi valuri de promisiuni (e esențial să vii mereu cu noutăți!). Se va trăi mai bine, se vor construi centre de cercetare medicală coordonate de mari somități în domeniu și se va termina canalul Dunăre-București (știați că vom avea port la Glina?!). Luați și visați, ca să uitați că măririle de pensii vă sunt anulate de inflație și că muriți cu zile în spitale pline de bacterii! O să fie bine și, în curând, Centrul pentru Seniori al Municipiului București, bugetat cu multă generozitate de Gabriela Firea, va organiza croaziere pentru pensionari cu îmbarcare din portul Glina.

Pentru locotenenții din partid: un mesaj subliminal presărat cu exemple concrete. „Vali Zgonea, un băiat bun, îmi pare rău de el pentru situația în care a ajuns. Și ce a primit? N-a primit nimic, iar acum se chinuie într-un proces!”. Gândiți-vă bine înainte să trădați, să nu pățiți ce a pățit Vali Zgonea! De la mine ați primit totul, dacă pic eu nu veți mai avea nimic. Luați și meditați, ca să știți pe cine să susțineți!

Da, în ultimele săptămâni au ieșit niște sute de mii de oameni în stradă, iar instituțiile statului au comis abuzuri și sunt cu imaginea la pământ. Dar atâta timp cât mesajele lui ajung unde trebuie, Liviu Dragnea e departe de a scăpa puterea din mână. N-o va ceda pentru că niște oameni pașnici au fost călcați în picioare de jandarmi, nu va renunța să-și prostească electoratul și nici nu va fi răsturnat de lacheii pe care i-a ridicat în funcții.

Venim după o vară în care România a ajuns în marile ziare ale lumii cu imaginea unei țări alunecând spre dictatură și ne îndreptăm spre o toamnă în care omul care ne împinge pe derdeluș își joacă ultima carte pentru a rămâne în libertate. Va fi o toamnă în care se va juca nu doar libertatea lui Dragnea, ci și viitorul României.

Cele mai recente