HARFELE SĂPTĂMÂNII. Capitulare totală în fața bandiților: polițiștii de mâine nu vor mai fi deranjați la examene cu probe fizice

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • După valul de pensionări din Ministerul de Interne, mai marii țării și-au dat seama că nu mai au polițiști și pompieri. Ce face românul când nu-i iese la număr? Mai lasă la calitate. Așadar, pentru a suplini posturile vacante, Poliția Română dorește să mai relaxeze condițiile de la admitere, eliminând probele sportive. Adică, polițiștii viitorului vor fi grași de la bun început. Ei nu mai trebuie să aștepte zeci de ani să facă burtă, gușă și colesterol. Intră direct, cu toată această zestre. Motivul pentru care Ministerul de Interne operează această modificare la admiterea din ianuarie 2018 este cât se poate de serios: în acea perioadă este prea frig afară și e neplăcut pentru candidați să depună efort în asemenea condiții. La sesiunea din ianuarie vor fi scoase la concurs 2.800 de locuri. Luna trecută, pompierii au anunțat că îi vor primi în rândurile lor și pe cei cu tatuaje. Până acum, persoanele cu semne distinctive pe piele erau eliminate din start. Acum, nu. E voie. O să se umple MAI-ul de grași tatuați mai ceva ca Liga I la fotbal.
 • Am aflat și nu mai putem ține secret: pe președintele PSD din Ineu îl cheamă Rivelino Căscătău. Da: Rivelino Căscătău. N-am fi știut, dar s-a apucat Căscătău de treabă, iar săptămâna asta a declarat următoarele: „Prețul apei potabile din Ineu trebuie adus la un nivel suportabil”. Păi trebuie, Căscătău, trebuie. Ce frumos ar fi ca acest om să urce în ierarhia de partid a PSD-ului! Ce bine i-ar sta lui Rivelino Căscătău în bătăliile politice de la București! Sperăm, ce altceva putem face? E tânăr Căscătău, poate-poate…
El este: Rivelino Căscătău
 • Ziariștii din Călărași au declanșat o cruciadă și un spirit pamfletar devastator împotriva orei de vară. Ei acuză ora de vară că ne-a fost impusă de către comuniști și noi n-am avut ce face. În plus, ora de vară se face vinovată de nenumărate nenorociri. Din cauza ei nu ne mai odihnim cum trebuie, umplăm căpiați, facem atacuri de cord și altele. Acum însă – reclamă condeiele călărășene – suntem în democrație și avem ce face! Putem să luăm exemplu de la Polonia, care vrea să se debaraseze de ea. Mai mult: gazetarii ne somează să ne găsim în Parlament lideri politici care să susțină cauza desființării orei de vară. Pentru că am rămas fără cuvinte, redăm întru totul titlul călărășenilor : “Iar am avut dreptate! O porcărie – ora de vară!”
 • Am ajuns foarte rău și la capitolul contrabandă. În timp ce contrabandiștii din țările dezvoltate inventează metode de contrabandă pe baze științifice, pe la Botoșani se face contrabandă cu calul. Un țăran a săltat în șa, a trecut granița la moldovenii de dincolo și s-a întors cu mii de pachete de țigarete. L-au prins, iar acum în libertate se mai află doar calul, care a fost găsit nevinovat.
 • Ziarul „Vestea“, din Piatra Neamț, a publicat în acest week-end un material video tulburător, în care doi oameni aflați în scaune cu rotile își cară pumni și se scuipă în Piața Centrală din orașul de sub Pietricica. Cei doi nemțeni imobilizați se ceartă, după toate aparențele, pe un loc de cerșit. Cerșetorul mai tânăr și cu unul dintre picioare valid câștigă bătălia fizică, însă cerșetorul bătrân cu picioarele amputate domină clar la capitolul înjurături. De pe margine, nemțenii comentează și râd în hohote în fața acestui trist spectacol. Nimeni nu încearcă să aplaneze conflictul, ba, dimpotrivă, se aud chiote de încurajare. Filmulețul se încheie cu strigătul unui spectator nemțean: „Vorbește frumos, uăi, handicapatule!“. Cinste vouă, nemțeni, că cereți fair-play în luptele de stradă ale cerșetorilor imobilizați.

http://www.facebook.com/daniel.vinca/videos/1690481564306088/

 

 • V-am împuiat capul cu tot felul de ziariști locali care nu mai știu cum să facă să le intre politicienilor pe sub piele și să-i mănânce de-o pâine. Iată însă că există și ziariști locali onești. Ne scoatem astăzi pălăria în fața Simonei Danda, de la ziarul vasluian „Vremea nouă“. Ea l-a demascat pe un corespondent al ziarului El Mundo, care a pretins că a fost el acasă la familia Topor, la socrul și soacra lui Carles Puigdemont, liderul separatist din Catalunia (da, în caz că nu știați, ăsta și-a luat nevastă de pe la Vaslui). Ziarista noastră l-a dat în vileag pe corespondent: n-a fost, bagă în ele, profitând de faptul că spaniolii cred toate prostiile. Ați și tras aer în piept ca să-i înjurați mai bine pe ziariștii occidentali, nu? Aflați că nemernicul de la El Mundo e român, îl cheamă Alexandru Petrescu.
 • Un vasluian a fost găsit beat și cu ochii vineți în curtea unor oameni din Londra. Vasluianul jură că habar n-are cum a ajuns el tocmai până în Marea Britanie. Confruntat cu ipoteza că ar fi venit la muncă, omul a respins-o cu toată puterea. Bucuroși că pot da declarații despre consăteanul lor, țăranii din Albești, comuna Deleni, au declarat că cel găsit în curtea londonezilor era neîntrecut la șpriț la ei în sat și că nu îi miră că a ajuns unde a ajuns.
 • Trecând Carpații, Liviu Dragnea, liderul PSD, a descoperit că Ardealul nu e Teleorman: oamenii de aici sunt răi, ei n-au cumințenia babelor teleormănene. L-au fugărit sibienii, iar pe la Deva (unde e campanie electorală), un cetățean i-a zis câteva. La brațetă cu Dragnea prin oraș se fălea șeful local al Partidului – unu’, Nistor. Ce ziceți că i-a spus Nistor ăsta (care e și deputat) protestarului din Deva? L-a dat dracu’, sigur că da:
 • Cu enormă bucurie notăm că oamenii din Buhuși nu se lasă și fac în continuare copii, prilej pentru o gazetă locală să ne lase această splendidă formulare: Tristețile și optimismul timid al trendului demografic. Îi transmitem pe această cale trendului demografic din Buhuși să nu mai fie timid. Aduceți voi, buhușeni, aduceți pe lume prunci!
 • Un ieșean din Miroslovești tot umbla cu jalba-n proțap pe la primărie, solicitând o adeverință. Adus la disperare că e purtat pe drumuri, petentul (pe nume Vasile) și-a ieșit din minți și a intrat peste ei, luându-i la mână. Sub pumnii grei ai țăranului moldav au căzut palancă la pământ primarul, viceprimarul, dar și secretarul primăriei. Acum i-au dat un an și opt luni cu suspendare și trebuie să bage și mâna în buzunar și să scoată (dacă o avea de unde) 21.000 de lei despăgubiri morale pentru autoritățile bătute. Te înțelegem, nea Vasile, că și nouă ne vine să punem mâna pe ciomag, dar trebuia să te abții, nu știi și matale că statul posedă monopolul asupra folosirii legitime a forței?
 • De la gazetarii din Giurgiu ne parvine informația că un semianalfabet de la ALDE, pe nume Mușat (vicepreședintele tinerilor aldiști pe țară), prieten la cataramă cu interlopii din clanul Butoane, a fost cooptat în guvernul României. L-a luat doamna Grațiela Gavrilescu de la Mediu consilier personal, să aibă și băiatul o slujbă la stat. Cel care a făcut miracolul posibil este Toma Petcu, de la Energie, el însuși giurgiuvean. Semianalfabetul de la ALDE pune poză după poză în care se bate (la propriu) pe burtă cu interlopii. Plin de înțelepciune, el postulează că “prietenia e k piftia”. Nu putem decât să ne declarăm indignarea că n-au fost cooptați la guvenare direct membrii clanului Butoane. Ia priviți ce imagini frumoase. Mușat, simțindu-se determinat cu Nenicu:
  Mușat, bând cafeaua de dimineață și pupându-se cu „cel mai dulce om”, un cetățean din clanul Butoane, supranumit „Țăranu”, reținut de DIICOT pentru organizare de grup infracțional, șantaj, camătă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani, înșelăciune, proxenetism, organizare ilegală de jocuri de noroc și trafic de minori.
 • Nu-i așa că ați simțit cum vă crește încrederea în statul de drept? Stați că mai avem: aflați că de-acum înainte judecătorii de la Curtea Constituțională nu vor mai putea fi percheziționați, reținuți, arestați sau trimiși în judecată decât cu acordul lor. Era de așteptat: chiar ajunseseră ultimii oameni, îi râdeau deputații și senatorii care se ung cu mir și se fac zid în jurul pușcăriabililor din Parlament. Până când să fie chiar judecătorii de la Constituțională cei mai proști de la noi din țară? Cum, să îi rețină, să îi aresteze ca pe cetățeni? Ce, scrie undeva în Constituție că toți suntem egali în fața legii?
 • Destul ne-am concentrat pe pesediști și i-am scăpat din vedere pe partenerii lor de coaliție: aldiștii lui Tăriceanu. Fostul președinte al aldiștilor din Vaslui a fost acuzat de către colegii lui că a furat banii de campanie ai candidatului aldist din comuna Ciocani. 1.300 lei, în mână. Stâns cu ușa, fostul președinte a plătit gaura. Ăsta e nivelul la care discutăm.
 • Răscoală la Penitenciarul din Vaslui. Deținuții, disperați că sunt eliberați cu sutele alții, nu ei, au început să strige că să vină un pic Tudorel Toader, ministrul Justiției, îngerul păzitor al celor penali, să aibă o vorbă cu el. Un pușcăriaș, condamnat pentru omor, s-a urcat sus, pe penitenciar, și a protestat acolo. El este revoltat de posibilitatea ca infractorii din țara noastră să-și exercite integral pedeapsa. Chiar așa! Unde s-a mai pomenit să ții criminalii după gratii?
 • În final va lăsăm cu primul imn al unui studio de videochat. Nu-i puțin lucru sa ți cânte imnul chiar atunci când… Ia dați aici ureche să vedeți ce frumos fac din gură fetele noastre.
Cele mai recente