HARFELE SĂPTĂMÂNII. După Catalonia, urmează Ogrezeni (Giurgiu). Primarul din localitate a anunțat că nu mai are chef să respecte legile României

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

– Atenție, urmează harfe care vă pot afecta emoțional! N-am excelat noi niciodată în știri pozitive, dar săptămâna asta chiar avem numai d-alea nasoale (asta e țara, ce să vă facem?). Iată, de pildă, situația din școli: în satul Iacobeni, din județul Botoșani, există – nu se știe prin ce minune! – opt calculatoare pe care elevii ar trebui să studieze informatica. Calculatoarele stau, însă, acoperite cu niște cârpe, iar copiii din Iacobeni le mai dezvelesc din când în când ca să-și aducă aminte cum arată. Să le pornească nici nu poate fi vorba, pentru că sala în care se află are o singură priză, iar profesorul de informatică susține că, dacă le-ar conecta pe toate o dată, ar putea să sară siguranța de la tabloul electric. Reporterii televiziunii locale Somax TV l-au tras de mânecă pe primar, însă acesta s-a jurat că nu știe nimic: „Acum am aflat și eu că nu ar fi prelungitoare și că școala nu duce ca și curent”. Păi, așa e, câte calculatoare să ducă și ea, săraca? Lăsați-le așa, nu cumva să le dați drumul, că alea consumă de-ți sare căciula din cap. Se fac ei mari și fără informatică.

– Mai vreți din școli? Că noi mai avem: într-un control efectuat în unitățile de învățământ de pe raza județului, Direcția de Sănătate Publică Galați a descoperit peste 200 de copii cu păduchi și trei suferind de râie (mai mult de jumătate din cazuri în mediul urban). S-au făcut controale și la Buzău: 167 cu păduchi și două cazuri de râie. În ce an ziceați că suntem?

– De la Timișoara n-avem nicio informație despre numărul copiilor cu păduchi și râie, dar e rău și aici: Maria Grapini este chemată în fața elevilor și oferită ca model de carieră și implicare civică. Doamna Grapini a consemnat acest moment pe Facebook, sărbătorindu-l cu o frumoasă virgulă între subiect și predicat. Ca să nu uităm cu cine avem de a face și pe cine prezentăm copiilor ca model.

– Să ne întoarcem la Botoșani, de unde ziariștii locali relatează: un tânăr de 20 de ani din orașul Săveni a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost prins la furat de găini. Nu v-am spus noi că se fac mari și se descurcă și fără informatică?

– Până se lămurește treaba cu Catalonia, aflați că teritoriul format din biroul primarului Jean Jipa, comuna Ogrezeni (Giurgiu), și-a declarat oficial independența. Nea Jean n-are niciun chef să mai respecte legile țării și a anunțat, printr-un baner montat la intrarea în primărie, că „în această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât, orice”. Pe lângă acest anunț, el a mai trântit (pe același baner) și un citat din filmul „California Dreamin”: „Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! Și p-ăia de la București!”. Nea Jean e de la PSD și tare ne temem că l-ar putea inspira și pe șeful său, Liviu Dragnea, care nu mai are mult și declară și el independența României, după care o să monteze un baner pe Palatul Parlamentului: „În această țară se fură oricând, oricât, orice! Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! Și p-ăia de la DNA!”.

Motto-urile primarului de la Ogrezeni sunt „Nihil Sine Deo" și „Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! Și p-ăia de la București!”. FOTO: www,opiniagiurgiu.ro
Click pe poză pentru a mări. Motto-urile primarului de la Ogrezeni sunt „Nihil Sine Deo” și „Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! Și p-ăia de la București!”. FOTO: www,opiniagiurgiu.ro

– Probabil ați văzut deja știrea cu lupoaica din brațele lui Traian care și-a pierdut coada și a rămas cu o gaură nefirească în partea dorsală. Ce mai vrem noi să adăugăm este comunicatul foarte prompt al Primăriei Generale a Capitalei. Instituția aflată sub bagheta Gabrielei Firea a anunțat că „după recuperarea elementului artistic (n.r. coada) s-au inițiat în regim de urgență procedurile de reîntregire a monumentului, contractând o firmă de specialitate care să execute operațiile de lipire, cizelare și patinare a monumentului”. Și da, domnule, deja au pus-o la loc și au patinat-o, deci nu putem să spunem că Primăria nu-și face treaba. Așteptăm acum să-i facă și doamna Firea recepția, cu presă, cu fanfară, cu tot ce trebuie. Dacă a inaugurat ea un acoperiș de stație de tramvai, nu vedem de ce n-ar inaugura și o coadă de lupoaică.

Stânga: lupoaica fără coadă. Dreapta: Lupoaica refăcută cu promptitudine de către Primăria Capitalei

– Mergem mai departe că ne apucă iarna. Și dacă locuiți în Timișoara să știți că o să fie o iarnă grea. Nu de alta, dar prin orașul de pe Bega face ravagii un boschetar care pătrunde în scările de bloc și oprește gazul la oameni. El a fost depistat de camerele de supraveghere ale mai multor blocuri de pe Calea Aradului, iar pe imagini poate fi văzut cum umblă la contoarele de gaz și oprește. Nu s-a găsit încă o explicație pentru faptele sale, iar poliția ridică din umeri și spune că n-are ce să-i facă, pentru că nu poate constata niciun prejudiciu. Asta-i viața, timișoreni! Lăsați-vă rând la coadă la butelii.

– În centrul orașului Corabia există un monument dedicat Independenței și niște brazi care îl înconjoară. Cam asta e tot, dar autoritățile locale consideră că este cam mult. Conform ziarului „Adevărul”, ele vor să taie brazii și lase numai monumentul, să se vadă mai bine și să nu mai fie eclipsat de coroanele tot mai bogate ale copacilor. Mihaelei Safta, o cetățeancă din Corabia care se luptă pentru salvarea brazilor, susține că primarul orașului ar fi stabilit ca brazii să fie tăiați în preajma Crăciunului și distribuiți școlilor pentru a putea fi împodobiți de Sărbători. Ea a mers și l-a rugat personal pe edilul din Corabia să renunțe la această decizie, dar primarul i-ar fi răspuns în doi peri: „Mă doare în cur. Eu tot îi tai”.

Monumentul din centrul orașului Corabia și brazii de care îl doare în cur pe primarul orașului Sursă foto: Adevărul

– După parlamentarul PNL care a făcut greva foamei între prânz și cină, avem parte de un nou record: gorjeanul Nicu Bunoaica, lider sindical la cariera Lupoaia din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a făcut greva foamei preț de câteva minute. Practic, el nici n-a apucat să-și anunțe bine gestul disperat, că a și fost luat deoparte de un oficial care i-a promis că va avea o discuție cu ministrul Energiei. Și gata, s-a potolit Nicu!

– Hai, că v-am păcălit! Avem și una pozitivă: Un smartphone 100% românesc este proiectat în aceste zile în satul Copăcelu, de lângă Râmnicu Vâlcea. Se va numi Ege și va avea mari performanțe, rivalizând cu Samsung S8, anunță producătorii. Smartphone-ul vâlcean va costa între 11 și 20 de milioane (bani vechi) și va putea fi achiziționat, pentru început, din două magazine care vor fi deschise la Râmnicu Vâlcea și Târgu-Jiu. Suntem curioși ce-o fi de capul acestui smartphone oltenesc. Să sperăm că nu vine cu aplicația de golit carduri preinstalată.

P.S. Săptămâna aceasta a fost înmormântat generalul Iulian Vlad, ultimul șef al Securității comuniste. Am fost la fața locului și am relatat. Între timp, am descoperit acest mesaj, decupat dintr-un ziar central. Vi-l punem la dispoziție ca să aveți la ce medita până săptămâna viitoare. Hai, vivat, crescat, floreat, România magna!

Cele mai recente