Ieșirea din izolare

15 mai a devenit, în România anului 2020, sinonimul libertății. În semantica ultimelor săptămâni, libertatea s-a preschimbat în gestul banal de a împinge ușa și de a ieși pe stradă fără o hârtie care să ateste sau să creeze măcar aparența unei urgențe.

În celălalt capăt al Europei, oamenii trăiesc deja, de două săptămâni, ceea ce ne închipuim a fi revenirea la viața de dinainte.

Elena Stancu și Cosmin Bumbuț, jurnaliști independenți și autorii Teleleu.eu, ne vorbesc azi despre întoarcerea lipsită de miracole – despre afaceri care mor pentru că le lipsesc clienții, despre viața românilor pe care pandemia i-a prins la cules de căpșuni, despre o lume lipsită, de fapt, de libertatea pe care o știam.


On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify

FOTO: Cosmin Bumbuț / Teleleu

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să