Cazul unui liceu în care comportamentul abuziv al unui profesor față de elevele sale adolescente a fost ascuns de întreaga cancelarie scoate la iveală minciuna, blazarea și autosuficiența în care se afundă, în România, una una dintre cele mai ruginite rotițe ale mecanismului numit stat: școala.

După ani de abuz ignorat la Colegiul Tehnic „Simion Mehedinți” din Codlea, o investigație Recorder a pus autoritățile în situația de a deschide, în sfârșit, o anchetă. Doar că aflarea adevărului e ultima grijă a colectivului de profesori care refuză mai departe confruntarea cu realitatea.

Coruperea de minori de la înălțimea catedrei de profesor e un adevăr dureros pe care nimeni nu pare că vrea să-l audă – nici în cancelarie, nici la inspectorat, nici la minister, nici în societate. Și totuși noi ne încăpățânăm să credem că măcar un elev va înțelege ceva din povestea reconstituită săptămâna aceasta de trei dintre jurnaliștii Recorder care au documentat subiectul: Isabela Pop, Andrei Udișteanu și Mihai Voinea.

De la generația elevilor revoltați de minciună avem acum toate așteptările.


On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente