Nu există cadouri perfecte, ci doar nepoți fericiți

Când între cel care oferă și cel care primește există o diferență de o jumătate de veac, alegerea cadoului potrivit poate părea o misiune imposibilă. Imaginați-vă un bunic în mijlocul unui magazin de jucării mai mare decât un hangar de avioane. La ce raion se oprește? La cel cu mașinuțe teleghidate, la jocurile video, la trenulețe, la cel cu costumele eroilor din desene animate, la roboți, la trotinete sau unde?

Cristian Roman (59 de ani), cunoscut pentru acțiunile umanitare din cadrul proiectului „Taxiul cu bomboane”, ne-a oferit un răspuns simplu: acolo unde găsesc o o jucărie sau un joc pe care să-l înțeleg și eu și de care să ne bucurăm împreună.

L-am însoțit într-o după-amiază de decembrie, pentru a vedea ce se întâmplă când un bunic alege cadoul nepotului nu pentru a-i îndeplini o dorință, ci pentru a-l provoca să petreacă timp alături de el. Ce a ieșit puteți vedea în videoreportajul de mai jos:


Acest articol face parte din categoria conținut sponsorizat și este oferit de Orange.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.