(P) Grupul Thales deschide un centru de excelență în inginerie la București: va angaja peste 700 de programatori în următorii doi ani

România rămâne o țară atractivă pentru companiile care vor să investească în zona de IT și tehnologie. Începând cu luna ianuarie a acestui an, Thales a pus bazele unui Centru de Excelență în Inginerie care va funcționa la București. Thales este o companie care derulează operațiuni în toată lumea, un centru de forță în inovare cu peste 80.000 de angajați în 68 de țări, care dezvoltă tehnologii și servicii în domenii precum transporturi feroviare, aeronautică, apărare, securitate cibernetică și sateliți.

România a fost aleasă în urma unui proces complex de evaluare şi selecţie, centrul din București urmând să deservească operațiuni atât pe plan local, cât și la nivel global. „A contat foarte mult seriozitatea cu care am lucrat până acum și reputația bună pe care România o are în zona de IT. Avem ingineri software de bună calitate și toate companiile sunt atrase de acest potențial uman excelent”, spune Silviu Agapi, șeful Thales în România.

DE LA 4 ANGAJAȚI LA 1.000

Compania este prezentă la noi în țară din 2007. A început cu 4 ingineri și a ajuns, în prezent, la peste 300 de angajați, specializați în dezvoltarea de software pentru semnalizarea electronică folosită de operatorii de cale ferată, atât în România, cât şi în alte țări de pe Glob.

Odată cu înființarea centrului de excelență în inginerie, numărul de angajați va crește considerabil. Compania a început deja procesul de recrutare și își propune ca, până în 2021, să ajungă la 1.000 de angajați în România. Se vor crea, așadar, circa 700 de locuri de muncă de înaltă specializare. După ce vor fi recrutați, angajații vor trece printr-o perioadă de instruire pentru a deprinde cunoștințele necesare unor proiecte cu grad ridicat de complexitate. „Procesul de instruire poate dura chiar și doi ani”, spune șeful Thales în România.

Silviu Agapi crede că înființarea acestui centru este un mare avantaj pentru țara noastră: „Noi beneficiem de suportul grupului Thales în transferul de cunoștințe pentru niște produse care au fost dezvoltate în 30 de ani de progres tehnologic sau chiar mai mult. A avea acces la aceste tehnologii este un avantaj uriaș. Creezi niște oameni cu competențe foarte rare și foarte căutate oriunde în lume”.


Acest articol este un advertorial Thales

Cele mai recente