Semicentenarul celui mai sărac sector al Capitalei. 700.000 de euro pentru „50 de ani de Sector 5”

Primăria Sectorului 5 inaugurează un nou tip de patriotism: patriotismul de sector. Înainte de sărbătoarea Centenarului României și înainte de zilele Bucureștiului, cetățenii din Sectorul 5 au sărbătorit 50 de ani de la prima atestare documentară a Sectorului 5.

Am luat parte la o combinație de bâlci electoral și paradă comunistă, cu copii încolonați pentru a trece prin fața primarului Daniel Florea și a soției sale. Astfel a fost spoit cu festivism un sector care se confruntă cu grave probleme sociale și administrative, începând cu sărăcia din Ferentari, continuând cu școlile din Rahova care stau să cadă pe elevi și ajungând la blocurile neautorizate care iau foc pe Șoseaua Giurgiului.

Cu toate acestea, Primăria Sectorului 5 și-a permis să aloce 3.258.216 lei (adică 700.000 de euro) pentru acest bâlci politic cu muzică de fanfară și fasole cu ciolan. Din întreaga poveste, cei prezenți la „50 de ani de Sector 5 “ au reținut ultima parte, cea cu fasolea și ciolanul. Cele rele au fost date uitării, pentru că, așa cum spunea un cetățean al sectorului „dacă nici acum, de acest semicentenar, nu suntem uniți între noi, atunci când?“.

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să