Avem profesori bine pregătiți puțini, iar unii dintre ei rămân pe dinafără chiar și cu note mari la titularizare.

Dascălii nu sunt ocoliți de hibele sistemului, iar specialiștii atrag atenția că e nevoie de o reformă cât mai rapidă a modului în care profesorii ajung la catedră.

Au fost publicate primele rezultate la proba scrisă a examenului de titularizare. Deși notele sunt ceva mai bune decât cele de anul trecut, puțin peste 41% au luat peste 7, minimul de care au nevoie profesorii pentru a obține angajarea definitivă în învățământ. Nota nu-i suficientă, trebuie să mai existe și post disponibil.

În fapt, vorbim despre aproape 12.000 de profesori care se luptă pe 9.900 de posturi vacante.
Acestora li se adaugă alte aproape 10.000 care au obținut la proba scrisă note între 5 și 7 și care se înscriu astfel pentru un post de suplinitor.

Există și aproape 6.000 de dascăli care nu au luat nota minimă, lucru care spune multe despre deficiențele din pregătirea cadrelor didactice, după cum remarcă și profesorul Marcel Bartic.

Admitere cu probleme

Admitere cu probleme la Facultatea de Arhitectură din București. O parte din note au fost afișate greșit în sistem din cauza unei erori informatice.

Problema a ieșit la iveală după numeroase contestații venite în urma publicării rezultatelor inițiale.
Situația a atras furia candidaților. Peste 30 de persoane au protestat luni seară, nemulțumiți de organizarea admiterii. Aceștia au amenințat cu plângeri penale.

Revolta a continuat în această după-amiază când zeci de studenți s-au adunat din nou la sediul Universității de Arhitectură „Ion Mincu” pentru a-și vedea lucrările.

Între timp, rezultatele au fost republicate de instituția de învățământ.

Director acuzat de viol

Acuzații grave: directorul Casei de Cultură a Studenților din Pitești este suspectat că a violat o minoră. Victima ar avea de 16 ani și era înscrisă la mai multe cursuri ale instituției.

Totul ar fi ieșit la iveală după ce soția directorului ar fi agresat-o pe adolescentă. Părinții acesteia din umră au văzut vânătăi pe corpul copilei și au reclamat apoi cazul la poliție.

Abuzurile sexuale ar fi fost comise de bărbatul în vârstă de 42 de ani, care este și instructor de dans, pe parcursul mai multor luni, la începutul acestui an. El se află acum în custodia poliției.

E marți, 23 iulie. Iată care sunt știrile de astăzi:


00:00
Intro

00:41 Profesori titulari în căutare de catedră

05:11 Cresc cazurile de Covid, însă formele sunt ușoare

06:37 Demisie după atacul contra lui Trump

07:01 Biden înapoi la Casa Albă

07:28 Atacuri în Ucraina și tensiuni la NATO

08:37 Admitere cu probleme la Arhitectură

09:14 Director acuzat că a violat o adolescentă

09:48 Energizante cu cantități exagerate de cofeină

Cele mai recente

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.