„Azilele groazei”, o problemă acută și cu episoade recurente care pare că nu-și găsește sub nicio formă rezolvarea.

Au fost deschise mai multe anchete, iar premierul a trimis corpul de control la Neamț, acolo unde noi cazuri de persoane cu dizabilități, ținute în mizerie de ce-i care ar fi trebuit să le îngrijească, au fost descoperite de autorități.

Imagini greu de privit au fost publicate de inspectorii de la Consiliul de monitorizare după controalele ce au avut loc la Casa Colibri din Războieni, care ar funcționa fără licență.

Pacienţii cu vârste între 22 și 86 de ani şi erau ţinuţi fără haine de schimb, fără aer condiţionat, în paturi murdare, rupte și pline de urină.

Căminul de stat era și supraaglomerat. Cu o capacitate de 32 de persoane, centrul înghesuia în realitate peste 50.

Doar la o zi după control angajații din centru au scos din magazie saltele și așternuturi curtate. Centrul a primit o amendă de 25.000 de lei din partea Protecției Consumatorului.

Un cămin pentru îngrijirea vârstnicilor e subiect de anchetă penală și în Argeș. Polițiștii investighează moartea unui barbat de 56 de ani, internat într-un centru din Pitești, care și-a pierdut viața în condiții suspecte.

Există suspiciuni de abuz în serviciu și ucidere din culpă.

Scandalul așa ziselor „Azile ale groazei” a izbucnit prima dată vara trecută, când autoritățile au descoperit, mai întâi în Ilfov apoi în toată țara, numeroși vârstinici, majoritatea cu dizabilităţi, care erau bătuţi, înfometaţi şi ținuți în condiții grele chiar de către cei care ar fi trebuit să îi îngrijească.

Se încinge lupta pentru Casa Albă

Se încinge lupta pentru fotoliul de la Casa Albă. În primul sondaj după retragerea lui Joe Biden, vicepreședinta Kamala Harris este creditată cu un avans de două procente în fața republicanului Donald Trump, arată un sondaj al companiei de cercetare Ipsos citat de agenția Reuters.

Trebuie spus că deși sondajele naționale sunt un indicator important, balanța alegerilor din Statele Unite poate fi înclinată în Colegiul Electoral.

Kamala Harris nu are pentru moment nominalizarea oficială a democraților, însă lucrurile într-acolo se întreaptă. Vicepreședinta Statelor Unite a avut primul său miting electoral din Wisconsin, un stat cu un rol esențial și locul unde Donald Trump a acceptat oficial nominalizarea partidului Republican.

Kamala Harris a avut un discurs energic în care a punctat că printre obiectivele sale se numără extinderea accesului la avort şi măsuri împotriva violenţei armate.

L-a atacat frontal pe Donald Trump și a făcut referire la trecutul său de procuror, spunând: „M-am confruntat cu infractori de tot felul. Cunosc tipologia lui Donald Trump”.

Aproape concomitent, echipa lui Trump a depus plângere împotriva vicepreședintei acuzând că a preluat ilegal fondurile de campanie ale lui Joe Biden, încălcând legile privind finanțarea campaniilor. Ar fi vorba despre aproape 100 de milioane de dolari care au trecut de la un candidat la altul.

Pe de altă parte, echipa Kamalei Harris anunța că 100 de milioane de dolari s-au strâns din donații primele 36 de ore ce au urmat retragerii lui Joe Biden.

00:00 Intro

00:47 O problemă fără rezolvare

02:26 Alertă în Tulcea după atacurile din Ucraina

03:08 Instabilitatea politică din Franța se prelungește

04:01 Se încinge lupta pentru Casa Albă

06:52 Mașina unui ofițer rus, aruncată în aer

07:32 Polițiste acuzate că vindeau alcool confiscat

08:08 Cea mai caldă zi din istorie

Cele mai recente

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.