O eschivă grăbită, de aseară, a generalului Ciucă sugerează că dezvăluirile Recorder despre trecutul său în calitate de comandant militar ar reprezenta un atac la adresa Armatei Române.

Investigația „Mitul eroului de la Nassiriya” se concentrează asupra operațiunilor din Irak în care au fost implicați, în 2004, soldații români aflați sub comanda actualului candidat la Președinție.

Generalii italieni care-au coordonat trupele NATO din oraș au explicat că batalionul lui Nicolae Ciucă a acționat în afara Nassiriyei și că membrii săi nu au fost implicați direct în cele mai grele confruntări.

Totuși, imaginea publică pe care și-a construit-o liderul PNL după intrarea în politică mizează tocmai pe ideea că ar fi fost „singurul comandant român care a condus o bătălie reală de la cel de-al doilea război mondial încoace”.

Mai mult, președintele de-acum al Senatului a încercat să conteste mărturia unui polițist militar român implicat chiar în luptele din orașul Nassiriya – Roberto Cremene a spus că Nicolae Ciucă a refuzat să vină în sprijinul câtorva zeci de polițiști militari prinși într-o ambuscadă.

Nu numai că investigația Recorder nu viza prestația soldaților români implicați în misiunile din Irak, ci mitizarea ulterioară a lui Nicolae Ciucă, dar mai mulți dintre polițiștii militari care s-au aflat în Nassiriya și chiar unul dintre infanteriștii comandați atunci de liderul PNL ne-au contactat după publicarea investigației.

Ei confirmă, între altele, că nu au primit ajutor din partea conaționalilor infanteriști comandați de Nicolae Ciucă.

În opinia unui membru al batalionului „Scorpionii Roșii” care se afla în acel moment în Irak, contribuțiile tuturor soldaților trimiși în acea țară și în alte teatre de operațiuni au fost „uitate” în versiunile oficiale asupra celor întâmplate la începutul anilor 2000.

Alfred Bulai contestă arestarea

Alfred Bulai a fost dus de urgență la spital: a suferit, potrivit news.ro, un infarct.

Anterior, sociologul arestat pentru agresiune sexuală, fost profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, a contestat demersul procurorilor.

El e acuzat de folosirea funcţiei în scop sexual şi de agresiune sexuală.

A fost inculpat pentru patru astfel de fapte, care s-ar fi petrecut în stagii de practică din judeţele Suceava şi Alba.

Deocamdată ar fi vorba de o singură victimă, dar Parchetul afirmă că a primit mai multe reclamații și că a început deja verificări în privința lor.

Catastrofă umanitară

Situaţia umanitară din Gaza este „mai mult decât catastrofală”: Națiunile Unite avertizează că peste un milion de oameni nu au mai primit nici un fel de rații alimentare în august, dintre cele trimise în regiune prin programe umanitare.

Multiplele ordine de evacuare emise de forţele de securitate israeliene au forţat 70 de bucătării să îşi suspende serviciile sau să se mute.

Pentru a doua lună la rând, proviziile nu vor fi suficiente, ceea ce înseamnă că familiile din centrul şi din sudul Gazei vor primi un singur pachet de mâncare.

Operațiunile lansate după atacul Hamas din 7 octombrie anul trecut au dus la moartea a peste 40.00 de oameni.

Peste un milion de locuitori ai Gazei au fost obligați să-și părăsească locuințele.

E vineri, 6 septembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:50 Noi mărturii despre „eroul de la Nassiriya”

06:27 AEP: salariul președintelui, majorat ilegal

07:18 Efectele amnistiei fiscale

08:59 Vara cea mai fierbinte

10:13 Catastrofă umanitară în Gaza

11:13 Alfred Bulai contestă arestarea

11:49 Ionel Ganea, acuzat de agresiune

12:31 Bănci „poetice” la Iași

Cele mai recente