Ușierul CEx-ului

CEx-ul PSD a trecut, dar întrebarea rămâne: cum rezistă Liviu Dragnea în fruntea celui mai mare partid din România? Cum, după atâtea scandaluri, condamnări și eșecuri la guvernare, obține de fiecare dată sprijinul partidului? O parte din răspuns e în clipul de mai jos: PSD e plin de oameni slugarnici și alunecoși, prea temători ca să-și dorească întreaga putere, dar avizi după un loc călduț, la mijlocul organigramei, acolo unde lustruiești pantofii altuia, dar și ție ți-i lustruiește cineva. O parte relevantă a ședinței Comitetului Executiv PSD a fost prestația deputatului Cătălin Rădulescu. Alungat de la masa puterii, fără drept de vot în CEx, „deputatul mitralieră” ne-a servit o lecție de politică românească: „am – n-am treabă, stau pe la ușa CEx-ului”.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.