VIDEO. Generația nereprezentată. Ce așteaptă tinerii de la un viitor președinte

La alegerile locale și europarlamentare din iunie 2024, doar 4 din 10 tineri români cu vârste între 18 și 24 de ani au mers la vot.

Cu toate acestea, interesul lor pentru politică a înregistrat o creștere în ultimii ani. Conform sondajului Youth Study, 50% dintre tinerii din România afirmă că nu sunt interesați de politică, o schimbare semnificativă față de 2019, când aproape 80% declarau că nu îi preocupă acest domeniu.

În același timp, mai mult de jumătate dintre respondenți consideră că generația lor nu este suficient de bine reprezentată în sfera politică, iar 4 din 10 tineri nu mai au încredere în democrație.

Ne-am propus să aflăm ce i-ar face pe acești tineri să se simtă reprezentați și ce își doresc de la un viitor președinte.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să