VIDEO Vizită la canal. Scenetă cu Dăncilă, Daea și Oprișan

  • Purtată de Petre Daea și Marian Oprișan pe drumuri prăfuite, de la un canal de irigații la altul, Viorica Dăncilă a asistat ieri, în Vrancea, la ceea ce avea să numească ulterior, în ședința de Guvern, „punerea în funcție a unei stații de pompare”.

De fapt, a inaugurat o mică parte din canalul Siret-Bărăgan, început de Nicolae Ceaușescu și pus în funcțiune abia acum, după o investiție de 1 milion de lei, pentru a deservi o suprafață de 3.000 de hectare. La „evenimentul istoric” – după cum a catalogat Marian Oprișan momentul – s-au putut auzi următoarele fraze, rostite sacadat, monoton, ca într-o scenetă de școală generală:

Viorica Dăncilă (privind la apa din canalul de irigații): – Nu putem vorbi de o agricultură eficientă fără irigație. Mai ales având în vedere schimbările climatice.

Petre Daea: Aruncăm pentru prima dată Siretul pe câmp.

Viorica Dăncilă (clătinând din cap): Este o zonă agricolă importantă. Este foarte important acest lucru.

***

Petre Daea (mai târziu, într-o livadă de cireși): Da, polenizarea nu s-a făcut.

Viorica Dăncilă: Schimbările climatice, o provocare pentru agricultură. (…)

Marian Oprișan (către Dăncilă): Cel mai bine e să te bagi în ce te pricepi să faci!

Iar atunci când te bagi în ce nu te pricepi, nu-ți mai rămâne decât să mimezi priceperea. După cum se poate vedea în cele de mai jos:

 

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.