Un mare oraș e facut deopotrivă din piatră și asfalt, din zgomote sâcâitoate, din oameni și, inevitabil, din alegerile lor. În București, se vede, poate, cel mai bine. Născut sau mutat aici, te obișnuiești repede cu praful, cu mirosul bulevardelor stăpânite de noxe, cu zgomotul care devine refren.

În ultimii ani, orașul a crescut mult și, deseori, haotic. În spațiul lui de azi, ne învârtim adesea cu folos, dar prea rar reușim să și călătorim. În timpul lui, în schimb, e mai ușor să pătrunzi. Orașul vechi există încă și se salvează uneori, ca toată România, pe bucăți.

Îngenunchiat succesiv de administrații corupte sau slab pregătite, Bucureștiul pare adesea un oraș asasinat. Și totuși, nu e decât pe jumătate mort. Pe jumătate rămâne nemuritor. De noi depinde cum va fi mai departe.

Vorbim despre București, în toate nuanțele, lui cu scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu, cu muzicianul Tudor Chirilă și cu politologul Sorin Ioniță.

Celelalte trei episoade din seria „Alegeri în marile orașe“ sunt aici: Iași, Timișoara, Cluj-Napoca.

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente