În Parlamentul României se găsesc mereu oameni de stat care vorbesc o singură dată, când își depun jurământul. Recorder i-a căutat, pe rând, pe toți candidații eligibili la alegerile din 6 decembrie și le-a propus să se facă auziți înainte și nu după ziua votului. 465 dintre ei vor fi aleși duminică în noul Parlament și nimeni nu mai poate spune că n-a știut pe cine votează.

Dar, până să intre ei înșiși în cartea de istorie, le punem azi în lumină cărțile cu care i-am găsit în servietă sau pe rafturile prăfuite ale memoriei. Îi ascultăm povestind de unde au plecat și unde vor să ajungă. Și, mai mult decât atât, încercăm să înțelegem, în labirintul a mii de răspunsuri despre legi, planuri sau despre propria persoană, cum pot fi aceste fraze puse cap la cap ca din spatele cuvintelor să răsară portrete. Portretele celor care vor primi după alegeri dreptul de a spune „pro” sau „contra” în numele nostru.

Descifrăm azi Catalogul complet al viitorului Parlament cu Mihai Voinea, Cristian Delcea și Laurențiu Ungureanu, trei dintre jurnaliștii Recorder care au lucrat la acest proiect.

Cărțile care au apărut cel mai des în răspunsurile viitorilor parlamentari

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să