Cazul unui liceu în care comportamentul abuziv al unui profesor față de elevele sale adolescente a fost ascuns de întreaga cancelarie scoate la iveală minciuna, blazarea și autosuficiența în care se afundă, în România, una una dintre cele mai ruginite rotițe ale mecanismului numit stat: școala.

După ani de abuz ignorat la Colegiul Tehnic „Simion Mehedinți” din Codlea, o investigație Recorder a pus autoritățile în situația de a deschide, în sfârșit, o anchetă. Doar că aflarea adevărului e ultima grijă a colectivului de profesori care refuză mai departe confruntarea cu realitatea.

Coruperea de minori de la înălțimea catedrei de profesor e un adevăr dureros pe care nimeni nu pare că vrea să-l audă – nici în cancelarie, nici la inspectorat, nici la minister, nici în societate. Și totuși noi ne încăpățânăm să credem că măcar un elev va înțelege ceva din povestea reconstituită săptămâna aceasta de trei dintre jurnaliștii Recorder care au documentat subiectul: Isabela Pop, Andrei Udișteanu și Mihai Voinea.

De la generația elevilor revoltați de minciună avem acum toate așteptările.


On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să