Noul Ceaușescu

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a reuşit să arate, într-o singură seară, toate metehnele politicianului român postdecembrist: populism şi mojicie, politicianism şi megalomanie, indiferenţă faţă de cetăţeni şi interese obscure. Administratorul celui mai sărac sector din Bucureşti i-a chemat pe cetăţeni în Parcul Sebastian din Capitală pentru a asista la prima şedinţă de Consiliu General cu public. Numai că oamenii au venit în faţa celui mai iubit fiu al sectorului doar pentru a asigura un frumos decor, nu pentru ca cineva să le asculte problemele.

Printre cei care au venit din spirit cetăţenesc, au fost plantaţi aplaudaci cu sarcina de a ovaţiona discursul primarului şi de a opri orice formă de protest. Pe ecrane imense au rulat filmuleţe în care opoziţia era înfierată cu mânie.

Încă de la început, Daniel Florea şi-a intrat în rolul de jupân al sectorului: le-a promis cetăţenilor că va construi „cel mai mare proiect imobiliar de la Ceauşescu încoace“, 14.760 de locuinţe pentru medici, profesori, oricine are nevoie!

Un singur amănunt a uitat Florea să le spună oamenilor despre acest proiect cu costuri uriaşe: nimeni nu ştie, de fapt, cum plănuieşte primarul să repartizate locuinţele promise şi ce strategie are pentru a administra milioanele de euro care vor trece prin casieria sectorului.

CITIȚI ȘI: Semicentenarul celui mai sărac sector al Capitalei. 700.000 de euro pentru „50 de ani de Sector 5”

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să