Redirecționează către Recorder 3,5% din impozitul tău pe venit

Începând cu anul 2019, statul permite ca persoanele fizice care au realizat venituri din salarii și/sau pensii impozabile în România să poată redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către un ONG.

Dacă vrei să susții Recorder, completează formularul de mai jos și redirecționează o parte din impozitul tău aferent anului trecut către Asociația Recorder Community.

Data până la care formularele pot fi depuse este 25 mai, iar procedura e simplă și nu te costă nimic.

PASUL 1. Descarcă formularul completat deja cu datele noastre. Formularul e pentru anul 2023, pentru că presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.

Formularul 230 pentru 2 ani*
Formularul 230 pentru 1 an

*Conform noului Cod Fiscal, distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit poate fi redistribuit către același beneficiar pentru o perioadă de cel mult doi ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

PASUL 2. Completează doar secțiunea I. Date de identificare a contribuabilului cu datele tale. Semnează formularul în partea din stânga jos.

PASUL 3. Trimite formularul prin una dintre metodele de mai jos:

  • Scanat sau fotografiat cu telefonul, la adresa de mail [email protected]. Asigură-te că fotografia e clară și că toate datele pot fi citite cu ușurință. Noi ne vom ocupa apoi să depunem formularul la ANAF.
  • Prin poștă sau prin curier la adresa Strada Ion Brezoianu, nr. 23-25, Palatul Universul, Corp B (Talent Garden), Sector 1, București. Mai departe ne ocupăm noi.
  • La organul fiscal de care aparții, conform adresei din buletin. Poți depune formularul direct la registratură sau prin poștă, cu scrisoare recomandată adresată administrației fiscale. Găsești aici adresele.
  • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

Toate modalitățile prin care poți dona pentru proiectul Recorder sunt disponibile aici.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să