Tabloul interactiv al viitorului Parlament. Cum s-ar împărți voturile pe cele mai importante teme

După ce ieri am prezentat catalogul viitorului Parlament, cu 448 de candidați intervievați și împărțiți pe județe, astăzi am extras toate datele generate de răspunsurile lor și le-am grupat într-o infografie interactivă.

Parcurgând slide-urile de mai jos veți afla cele mai relevante informații: cât la sută dintre viitorii parlamentari ar vota pentru introducerea educației sexuale în școli, reducerea aparatului bugetar sau anularea imunității parlamentare. E important de subliniat că răspunsurile sunt date, totuși, în timpul campaniei electorale când mulți se gândesc la abordări care dau bine la electorat, nu neapărat la cum vor vota în Parlament. Le vom urmări opțiunile în următorii patru ani și le vom confrunta cu răspunsurile lor de acum.












Puteți să generați singuri orice informație folosind infografia interactivă de mai jos.  Se pot aplica două tipuri de filtre care pot fi încrucișate:

  • în funcție de partid, județ, gen
  • în funcție de răspunsurile la cele cinci teme (alegeri locale în două tururi, reducerea aparatului bugetar, imunitatea parlamentară, traseismul, educația sexuală în școli).

    Fiecare punct reprezintă un candidat. Dacă dați click pe orice punct veți vedea despre ce candidat e vorba și veți putea accesa răspunsurile lui complete.
  • Mai jos am făcut ordine în preferințele literare ale celor 448 de candidați și i-am așezat într-un nomenclator virtual, în funcție de profesiile pe care le-au declarat în cartea de vizită. 

Cărți

Profesii

Echipa de jurnaliști care a contribuit la realizarea acestei campanii este formată din: Andreea Pocotilă, Anca Simina, Isabela Pop, Andrei Udișteanu, Laurențiu Ungureanu, Cristian Delcea, Mihai Voinea, Sergiu Dimitriu.

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să