INVESTIGAȚIE RECORDER. Corupție în numele Domnului

UPDATE (05.12.2023): Direcția Națională Anticorupție a anunțat, astăzi, că Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost pus sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Statul român alocă în fiecare an zeci de milioane de euro către biserici, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, iar împărțirea și cheltuirea acestor bani au ridicat mereu suspiciuni de corupție.

Investigația pe care o publicăm astăzi trece dincolo de suspiciuni și vine cu dovezi concrete despre mita și traficul de influență care leagă politicul de Biserică. Aceste dovezi sunt prezentate chiar de un om din interior, un preot ortodox care a fost martor și părtaș la funcționarea acestui sistem.

Pe lângă mărturiile sale, preotul Petrică Leașcu face publice imagini filmate cu camera ascunsă în care mai mulți lideri politici și înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române se implică direct și își dau binecuvântarea pentru fraudarea banilor publici.

IMPORTANT: Am vrea să știm părerea ta despre Recorder! Despre materialele pe care le producem, despre cum și unde ar trebui să ne distribuim conținutul ca să ajungă mai ușor la tine, despre așteptările pe care le ai de la noi. Am pregătit un chestionar cu câteva de întrebări și e foarte important pentru noi să acorzi cinci minute pentru a-l completa. Rezultatele acestui sondaj ne vor ajuta în planurile noastre de viitor: https://bit.ly/46sZpfo

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente