Recorder – raport în fața cititorilor

Recorder nu mai este un proiect aflat la început de drum, dar asta nu înseamnă că ne-am uitat promisiunea de a veni în fața voastră cu rapoarte periodice în care vă explicăm cum am cheltuit banii strânși din donații, ce-am făcut în ultimele luni și ce planuri avem mai departe.

În ultima jumătate de an, cât a trecut de la raportul precedent, ne-am mărit echipa și am făcut pași importanți către formarea unei redacții capabile să acopere subiecte cât mai diverse și cât mai relevante.

Am fost prezenți la evenimentele importante: protestele din 10 august, referendumul pentru familie, sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, sărbătorirea Centenarului. Am produs primele noastre documentare („Nu e nimeni acasă” și „Viața secretă a țărăncilor noastre”), am făcut bilanțuri și fact-checking la declarațiile politicienilor, am vorbit despre marile probleme ale sistemului de educație și despre infrastructura în paragină a CFR. Despre sistemul de sănătate, despre dramele, dar și despre reușitele unor oameni.

N-am fi putut face toate astea fără ajutorul vostru. În ultimele șase luni, în conturile Asociației Recorder Community au intrat 56.877 de euro din donații, bani pe care i-am investit în dotări tehnice și care ne-au permis să suplimentăm fondul de salarii pentru încă două posturi: jurnalistul de investigații Alex Nedea și editorul de montaj Ionuț Duinea s-au alăturat echipei Recorder.

Banii primiți de la voi ne ajută să acoperim aproximativ 40% din bugetul lunar al Recorder (restul banilor venind din contracte de publicitate), dar, mai mult decât orice, ne dau energie și ne fac să simțim că munca noastră e apreciată.

Am avut parte, în aceste șase luni, de multe gesturi emoționante: un tânăr care a participat ca observator la referendumul pentru familie ne-a donat indemnizația primită de la statul român, iar o cititoare a direcționat către noi suma de bani pe care prietenii au strâns-o de ziua ei.

La Festivalul de Film Documentar DOCest de la Iași ne-am văzut reportajele proiectate pe marele ecran și ne-am întâlnit face to face cu cei care ne susțin. În luna noiembrie, am organizat și prima noastră întâlnire cu donatorii, unde am primit feedback important și am purtat un dialog despre activitatea redacției. A fost o experiență pe care ne dorim să o repetăm, pentru a înțelege cât mai bine care sunt așteptările pe care le aveți de la noi.

Dacă nu ați putut ajunge, dar aveți sugestii sau critici pe care doriți să ni le adresați, ne puteți scrie pe [email protected]. Vă mulțumim tuturor și vă asigurăm că încrederea și susținerea voastră reprezintă cel mai important capital al acestui proiect.

P.S. Am adăugat în pagina de donații un formular prin care puteți direcționa cei 2% din impozitul pe venit aferent anului anterior către Asociația Recorder Community. Formularele pot fi depuse până pe 15 martie.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să